Scootmobiel Valburg

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Valburg? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze elektrisch aangedreven scooter blijft u langer mobiel en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? De website Scootzorg.nl ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, de huidige prijzen, de meest bekende aanbieders, regels en richtlijnen en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten liggen tussen de €650,00 en wel €4.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Invacare of Travelux.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Tarieven (juni 2024) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Overbetuwe (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6675
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15 per uur
Veel gekozen merkRevatak Solo TS120 Xtra
Regionaal adviespuntMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Valburg

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is een enorm assortiment met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn situatie? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak gebruik ik het, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Valburg. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €730,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €1825,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een flinke accu koopt u al vanaf €4850.

Tips van de expert juni 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het kiezen van de beste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Valburg kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Handig voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is robuust, biedt meer comfort en heeft een langer actieradius. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting in bochten en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen is vaak wat sneller en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen verschillen fors als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Snelheid
Op het moment dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een hoge actieradius hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: als u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een luxe zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Valburg en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, het vermogen van de accu, de snelheid en aanvullende opties zoals een alarmsysteem en een boodschappenmand. De voordeligste voertuigen zijn er al vanaf €485,00, en de meest luxe scooters gaan al gauw richting de €5.900,00. In het overzicht hieronder treft u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km6,5 km/u€500
Gemiddeld315 – 25 km12 km/u€2000
Uitmuntend445 km18 km/u€3000
Professioneel475 km +20 km/u€9.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Valburg
scootmobiel-kopen-valburg

Scootmobiel aanvragen gemeente Overbetuwe via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Overbetuwe. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Daarna volgt een (telefonische) afspraak om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Overbetuwe. Bij vragen kunt u bellen (0481362300), e-mailen (info@overbetuwe.nl), of kom naar het gemeentehuis (Dorpsstraat 67, 6661 EH, Elst). Check ook eens www.overbetuwe.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Kies voor een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom kunnen diverse modellen worden getest en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Valburg zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een productspecialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Valburg
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna vindt u populaire partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk bieden wij een opsomming met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de topsnelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Revatak Solo TS120 Xtra70 km17 km/u€ 8.385
Vermeiren Carpo 445 km17 km/u€ 3.955
Meyra Cityliner 41235 km12 km/u€ 5.156
Shoprider 888 3L38 km8 km/u€ 3.960
Overzicht met populaire scoots juni 2024

Veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Valburg. Dit kunt u doen bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In het kader daarvan raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Valburg) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak een model uitproberen. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Daarom is het slim om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. de remmen en de conditie van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage aanschafprijs: voor weinig geld is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals herbruikt.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Valburg komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,85 p/maand. Een verzekerde scoot is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Valburg.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en geniet u van het maken van tochtjes? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.

Plaats een reactie