Scootmobiel Hemmen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Hemmen? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Deze website biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina vind u een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, de belangrijkste verkeersregels en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €650,00 oplopend tot 6.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Pride of Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (mei 2024) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Overbetuwe (WMO) | Winkels in de buurt | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6672
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15 per uur
Veel gekozen merkQuingo Sport
Punt voor adviesMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hemmen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe maakt u een goede selectie? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Dus, hoe vind ik dan een scooter die rijmt met mijn eisen en wensen? Beginpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hemmen. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €570,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €2150,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €4550.

Hulp bij uw keuze mei 2024

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hemmen kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Praktisch voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een langer actieradius. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. Dit is merkbaar als u de bochten instuurt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots wisselen enorm als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 20 km is dan voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
In de situatie dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen beschikken over een goede vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Boek een proefrit in Hemmen en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, het bereik, hoe hard de scoot kan en opties als een extra accu & een beensteun. De goedkope kleine modellen beginnen bij €510,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €6.300,00. In deze tabel bekijkt u de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km6 km/u€500
Verbeterd315 – 20 km10 km/u€1300
Gevorderd440 km16 km/u€4100
Topper475 km +21 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hemmen
scootmobiel-kopen-hemmen

Scootmobiel aanvragen gemeente Overbetuwe via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi maar ook een scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Overbetuwe. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Vervolgens vind er een gesprek plaats om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Overbetuwe. Vragen? Dat kan telefonisch (0481362300), u kunt een e-mail sturen (info@overbetuwe.nl), of bezoek het gemeentehuis (Dorpsstraat 67, 6661 EH, Elst). Ga ook eens naar www.overbetuwe.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Kies voor een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens uw bezoek kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Hemmen kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In het schema hieronder zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Hemmen
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de opsomming hierna doorzoekt u populaire organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Populaire uitvoeringen en opties
Hierna vindt u een overzicht met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Sport64 km17 km/u€ 6.750
Medema Roadmaster 470 km16 km/u€ 7.918
Strider Midi 4 Plus35 km12 km/u€ 3.999
Invacare Leo 336 km8 km/u€ 2.406
Overzicht met populaire voertuigen mei 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Hemmen. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hemmen) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse aanbieders werken met een omruilgarantie. Zo kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Vandaar raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Men let daarbij met name op claxon en geluidssignalen en de accuprestaties.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: tegen een lage prijs kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als speurders.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel investeren in een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Hemmen gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid versterken. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,60 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Komt u er niet uit? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Hemmen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (waaronder provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en tour door wijken zoals: Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.

Plaats een reactie