Scootmobiel Randwijk

Op zoek naar een goede scootmobiel in Randwijk? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze vergelijker ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de huidige prijzen, een thuisdemo, regels en richtlijnen en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €600,00 & €6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Drive en Handicare.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Geschatte kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Overbetuwe (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6668
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€15 per uur
Veel gekozen merkVermeiren Carpo 3
Adviespunt in de buurtMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Randwijk

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn wensen?Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Randwijk. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €880,00.
 • Een vast model met drie wielen en een actieradius rond de 30 km koopt u al vanaf €1800,00.
 • Een stevige 4-wieler met goede vering en zitting vind u al vanaf €4000.

Onze kooptips april 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder bieden wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Randwijk is makkelijk te vervoeren in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stabiel, is comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral in de bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten verschillen flink als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is dan voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De premium scoots bieden een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Randwijk en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De prijzen hangen af van het merk, de actieradius, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een autolift en een beschermhoes. De voordeligste scooters zijn er al vanaf €550,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €7.300,00. In deze tabel staat de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km7,5 km/u€700
Gemiddeld315 – 25 km10 km/u€1700
Comfortabel455 km15 km/u€4100
Elite485 km21 km/u€7.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Randwijk
scootmobiel-kopen-randwijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Overbetuwe via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Overbetuwe. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Overbetuwe. U kunt even bellen (0481362300), u kunt een e-mail sturen (info@overbetuwe.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Dorpsstraat 67, 6661 EH, Elst). Zie ook www.overbetuwe.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Toch is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Randwijk zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Randwijk
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Deskundige leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende lijst ontdekt u de meest bekende partijen die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand bieden wij een opsomming met types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Carpo 345 km17 km/u€ 3.999
Practicomfort Polka 4S40 km16 km/u€ 5.000
Shoprider 889xlsbf cabin30 km12 km/u€ 8.585
Invacare Taurus30 km8 km/u€ 965
Schema met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Randwijk. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Randwijk) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Diverse fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Om die reden adviseren wij om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en accuspanning + conditie.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn krasjes en andere gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals herbruikt.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Randwijk worden onderwerpen behandeld alsverkeerskennis en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,90 per maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Randwijk.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en gezellige lange tochten maken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.

Plaats een reactie