Scootmobiel Herveld

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Herveld? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze speciale scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina vind u nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, een thuisdemo, waar u op moet letten in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen variëren tussen €800,00 en €5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Pride en Inca.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Overbetuwe (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6674
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15 per uur
Veel gekozen merkRevatak Solo TS120 Comfort
Adviespunt in de buurtMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Herveld

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn wensen?Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Herveld. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemo of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €920,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km begint zo rond de €2225,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een actieradius van 60 km is er al vanaf €4000.

Hulp bij uw keuze juli 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het aanschaffen van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder bieden wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Herveld kan probleemloos mee in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Handig voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stevig, is comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten of als u een drempel overgaat. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots variëren nogal als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar de stad of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen hebben grote veringen en een goede verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Herveld en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven worden bepaald door de fabrikant, het bereik, de topsnelheid en randproducten als een extra lader of een wikkeldeken. De goedkoopste voertuigen koopt u al vanaf €545,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €6.800,00. In de tabel hieronder communiceren wij de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km6 km/u€700
Standaard315 km10 km/u€1350
Comfortabel440 km15 km/u€3700
Elite480 km+20 km/u€7.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Herveld
scootmobiel-kopen-herveld

Scootmobiel aanvragen gemeente Overbetuwe via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Overbetuwe. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-afdeling. Daaropvolgend wordt er een gesprek gepland om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Overbetuwe. Vragen? Dat kan telefonisch (0481362300), u kunt een e-mail sturen (info@overbetuwe.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Dorpsstraat 67, 6661 EH, Elst). U kunt ook terecht op www.overbetuwe.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot treft u op deze pagina veel bruikbare informatie. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. De gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zodoende kunt u verschillende modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Herveld vinden we een aantal winkels/showrooms. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder vind u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Herveld
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Betrouwbare leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema vergelijkt u een aantal erkende leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Populaire uitvoeringen en opties
In de paragraaf hierna schetsen wij een lijstje met populaire merken + modellen met daarbij het bereik, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Revatak Solo TS120 Comfort70 km17 km/u€ 8.385
Mango Leopard 345 km17 km/u€ 5.500
Meyra Cityliner 31235 km12 km/u€ 5.141
Invacare Leo 3 wiel36 km8 km/u€ 2.495
Schema met populaire scoots juli 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Herveld. Dat doet men o.a. via zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen geringe kosten neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Op dat moment is het raadzaam om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Herveld) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Dan kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Om die reden raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. afstelling spiegels en de conditie van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de investering (kosten): voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals zorgdiscounter.com waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Herveld komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,70 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Herveld.

Wat is precies een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Voorkom dat u vereenzaamt en maak een tocht door wijken als: Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.

Plaats een reactie