Scootmobiel Andelst

Wilt u een goede scootmobiel in Andelst? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische vervoersmiddel staat u weer midden in het leven en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina bieden wij praktische aankooptips en belangrijke info over onder andere een aanvraag doen via de WMO, de actuele prijzen, winkels in de buurt, regels en richtlijnen en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De kosten schommelen tussen €700,00 tot wel €6.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 • In uw omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Meyra en Quingo.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Overbetuwe (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6673
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15 per uur
Veel gekozen scootmobielRevatak Solo TS120 Active
Lokaal adviespuntMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Andelst

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn eisen en wensen? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Andelst. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €870,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km koopt u al vanaf €2375,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu begint zo rond de €4450.

Advies van de specialist maart 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de lijst hieronder vindt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Andelst kan probleemloos mee in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is groter, is comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De modellen wisselen aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen hebben een goede vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Andelst om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten worden bepaald door de fabrikant, de actieradius, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een dashboardbeschermer en een kruk- en stokhouder. De voordeligste modellen beginnen bij €530,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €6.300,00. In de bijgaande tabel treft u de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter312 km8,5 km/u€800
Beter320 – 25 km10 – 12 km/u€1900
Uitmuntend455 km18 km/u€3500
Beste480 km+20 km/u€7.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Andelst
scootmobiel-kopen-andelst

Scootmobiel aanvragen gemeente Overbetuwe via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Overbetuwe. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-balie. Daaropvolgend plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Overbetuwe. U kunt even bellen (0481362300), mailen (info@overbetuwe.nl), of kom naar het gemeentehuis (Dorpsstraat 67, 6661 EH, Elst). Ga ook eens naar www.overbetuwe.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Echter moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal veel zaken duidelijk maken. Zodoende kunt u allerlei modellen uittesten waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de omgeving Andelst zijn er verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel treft u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Andelst
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Landelijke leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vindt u een aantal bekende leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna vindt u een lijst met daarin modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de maximale snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Revatak Solo TS120 Active70 km17 km/u€ 8.385
Mango FR 165 km17 km/u€ 7.000
RvS van Seenus CTM 636-1235 km12 km/u€ 4.684
Invacare Leo 436 km8 km/u€ 2.406
Schema met populaire voertuigen maart 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Andelst. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Andelst) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Doorgaans kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u vrijblijvend een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Aandachtspunten zijn verlichting + richtingaanwijzer en accuspanning + conditie.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scoot.nu waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In professionele scootmobieltrainingen in Andelst legt u de basis voor onder andere de huidige verkeersregels en praktische tips om veilig te rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,00 p/maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Andelst.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en geniet u van het maken van tochtjes? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (waaronder provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.

Plaats een reactie