Scootmobiel Slijk-Ewijk

Wilt u een goede scootmobiel in Slijk-Ewijk? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door middel van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker bekijkt u een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere een aanvraag doen via de WMO, de geschatte prijzen, enkele populaire leveranciers, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: minder afhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven variëren tussen €750,00 oplopend tot 5.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Excel en Inca.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Overbetuwe (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6677
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€15 per uur
Veel gekozen merkRevatak QS4 Comfort
Adviespunt in de buurtMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Slijk-Ewijk

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn situatie? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Slijk-Ewijk. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €870,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €1500,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer koopt u al vanaf €4550.

Aankooptips juli 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het vinden van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand omschrijven wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Slijk-Ewijk neemt u moeiteloos mee in het vliegtuig of OV en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Handig voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten of als u een drempel overgaat. De variant met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De mobielen verschillen fors op het gebied van actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Op het moment dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen hebben een uniek veringssysteem en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Doe een aanvraag voor een proefrit in Slijk-Ewijk en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven hebben te maken met de leverancier, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en optionele extra’s zoals een achteruitrijcamera & een wikkeldeken. De aantrekkelijkste scoots starten bij €475,00, en de meest luxe scooters gaan al gauw richting de €6.900,00. In deze tabel vergelijkt u de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget39 km8 km/u€600
Standaard320 km12 km/u€1650
Comfortabel450 km17 – 18 km/u€2900
Luxe470 km22 km/u€6.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Slijk-Ewijk
scootmobiel-kopen-slijk-ewijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Overbetuwe via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Overbetuwe. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Kort daarna plannen ze een kort gesprek in om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Binnen een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Overbetuwe. Bij vragen kunt u bellen (0481362300), door een e-mailtje te sturen (info@overbetuwe.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Dorpsstraat 67, 6661 EH, Elst). Ga ook eens naar www.overbetuwe.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bekijkt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Alleen, uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal veel zaken duidelijk maken. Zo kunt u verschillende modellen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Slijk-Ewijk vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Slijk-Ewijk
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna bekijkt u de beste merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna bieden wij een tabel met bekende modellen en merken met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid van het model en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Revatak QS4 Comfort70 km17 km/u€ 8.442
Mango Tiger 450 km17 km/u€ 4.916
RvS van Seenus CTM 74735 km12 km/u€ 6.559
Shoprider 889 4XLS40 km8 km/u€ 3.972
Tabel met populaire voertuigen juli 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Slijk-Ewijk. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken of een exemplaar te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Slijk-Ewijk) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Normaal gesproken kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer verkopers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarom is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere bandenspanning en de staat van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: tegen een lage prijs koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals ebay.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U bent vrij om te gaan naar theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Slijk-Ewijk leert u van alles over regels in het verkeer en het juist bedienen van de scoot. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een boete krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,75 p/maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Weet u het nog niet? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Slijk-Ewijk.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vind u het leuk om er uit te trekken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.

Plaats een reactie