Scootmobiel Lingewaard

Op zoek naar een goede scootmobiel in Lingewaard? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer doen waar u zin in heeft. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. De website Scootzorg.nl helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker bekijkt u handige tips en informatie over onderwerpen als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, veiligheid in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven schommelen tussen €550,00 tot wel €5.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Pride of Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Lingewaard (WMO) | Showrooms bezoeken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15 per uur
Populaire scootmobielShoprider Cameo 4
Punt voor adviesMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Lingewaard

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn profiel? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, is het voor dagelijks gebruik, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Lingewaard. Dit kan online aan de hand van brochures, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €520,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2150,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu koopt u al vanaf €4750.

Keuzehulp mei 2024

Wilt u graag wat hulp bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Lingewaard is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich fors als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
Als u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots bieden grote veringen en een verstelbare stoel/stuurkolom. Boek een proefrit in Lingewaard en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten hebben te maken met het merk, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een alarmsysteem & een scootmobieltas. De voordeligste modellen beginnen bij €500,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €5.300,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter312 km8,5 km/u€500
Goed325 km10 km/u€1850
Uitstekend460 km15 km/u€3100
Luxe480 km+22 km/u€8.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Lingewaard
scootmobiel-kopen-lingewaard

Scootmobiel aanvragen gemeente Lingewaard via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Mogelijk kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name de regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Lingewaard. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Hierna vind er een gesprek plaats om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Lingewaard. Dit kan telefonisch (0263260111), mailen (gemeente@lingewaard.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kinkelenburglaan 6, 6681 BJ, Bemmel). Ga ook eens naar www.lingewaard.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard is een live ervaring ook belangrijk. Een 100% gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Lingewaard zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder zijn de adresgegevens te vinden van leveranciers, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Lingewaard
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Er zijn gelukkig alternatieven. Meerdere aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Hieronder treft u meerdere partijen die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk bieden wij een lijst met daarin succesvolle merken en modellen inclusief de actieradius, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Cameo 412 km6 km/u€ 1.075
Pride Go Go ES10 km6 km/u€ 1.418
Practicomfort Beaufort 1327 km13 km/u€ 1.895
Sterling Swift RS35 km10 km/u€ 5.738
Schema met populaire voertuigen mei 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Lingewaard. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Lingewaard) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een bepaald type testen. Het onderhouden van uw scootmobiel is geen overbodige luxe. Om die reden raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. stuurkolom afstelling en de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Lingewaard gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en praktische tips om veilig te rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Lingewaard.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vind u het leuk om er uit te trekken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Bemmel, Gendt, Huissen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie