Scootmobiel Doornenburg

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Doornenburg? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina treft u nuttige keuzetips en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, thuisdemo’s, verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €550,00 en €4.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Excel en Handicare.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Tarieven (januari 2022) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Lingewaard (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6686
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15 per uur
Veel gekozen merkPracticomfort Cyclone 20
Punt voor adviesMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Doornenburg

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Dus, hoe vind ik dan een scooter die rijmt met mijn verwachtingen? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Doornenburg. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €750,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €1600,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een comfortabele zit vind u al vanaf €4400.

Advies van de specialist januari 2022

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Bijgaand omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Doornenburg kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stabiel, is comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Geschikt voor langere reizen.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De producten verschillen enorm wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar familie of vrienden of om lekker uit te waaien? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
In de situatie dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Professionele modellen bieden een uitgebreide vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Doornenburg en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten hangen af van het merk, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en opties als een dashboardbeschermer & een krukhouder. De goedkoopste modellen beginnen bij €530,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €5.700,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner311 km7 km/u€600
Standaard320 – 25 km12 km/u€1400
Uitstekend435 km16 km/u€2900
Topper480 km20 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Doornenburg
scootmobiel-kopen-doornenburg

Scootmobiel aanvragen gemeente Lingewaard via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Lingewaard. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Lingewaard. Bij vragen kunt u bellen (0263260111), u kunt een e-mail sturen (gemeente@lingewaard.nl), of bezoek het gemeentehuis (Kinkelenburglaan 6, 6681 BJ, Bemmel). Bekijk ook www.lingewaard.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens deze ritten kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Doornenburg zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming treft u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Doornenburg
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Verschillende aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende lijst vindt u de meest bekende leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Meest verkochte modellen
Hierbij verstrekken we een overzicht met succesvolle merken en modellen met daarbij details zoals actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Cyclone 2045 km20 km/u€ 5.500
Revatak Solo TS120 Xtra70 km17 km/u€ 8.385
Practicomfort Tango45 km12 km/u€ 6.500
Freerider Duette45 km8 km/u€ 6.850
Tabel met populaire voertuigen januari 2022

Veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Doornenburg. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een heel klein budget neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Op dat moment raden we zeker aan een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Doornenburg) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is cruciaal. Daarom adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere koolborstels en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands-scootmobiel.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Doornenburg gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,00 per maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Doornenburg.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Bemmel, Gendt, Huissen.

Plaats een reactie