Scootmobiel Ressen

Zoekt u een goede scootmobiel in Ressen? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich wendbaar en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl helpt u bij het kiezen van het juiste model. Via Scootzorg.nl bekijkt u een handig keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld een aanvraag doen via de WMO, de kosten van een goed model, het aanvragen van een thuisdemonstratie, waar u op moet letten in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten variëren tussen €750,00 tot wel €6.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 • Rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Meyra of DKCity.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen (januari 2022) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Lingewaard (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15 per uur
Populair merkPride Hurricane 30
Punt voor adviesMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ressen

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn eisen en wensen? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Ressen. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €900,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius begint zo rond de €1875,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een actieradius van 60 km kost u rond de €3000.

Keuzeadvies januari 2022

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. Bijgaand vindt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ressen kan probleemloos mee in de auto of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in bochten of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en biedt meer comfort.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten verschillen aanzienlijk op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen hebben de beschikking over grote veringen en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Ressen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kostprijzen worden gevormd door het merk, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een dashboardbeschermer en een krukhouder. De voordeligste voertuigen zijn er al vanaf €490,00, de meest luxe modellen met alle opties gaan al gauw richting de €6.100,00. In de onderstaande tabel staat de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis311 km8 km/u€650
Goed320 km10 km/u€1450
Geavanceerd445 km17 km/u€3200
Topper475 km +22 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ressen
scootmobiel-kopen-ressen

Scootmobiel aanvragen gemeente Lingewaard via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Lingewaard. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Een paar weken later plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Lingewaard. U kunt even bellen (0263260111), mailen (gemeente@lingewaard.nl), of bezoek het gemeentehuis (Kinkelenburglaan 6, 6681 BJ, Bemmel). Ga ook eens naar www.lingewaard.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit met advies op maat zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de regio Ressen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Ressen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst doorzoekt u de beste winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Overzicht met veel verkochte types
Hierna bekijkt u een opsomming met populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Hurricane 3068 km18 km/u€ 5.970
Revatak Solo TS120 Active70 km17 km/u€ 8.385
Shoprider Cabin45 km15 km/u€ 6.495
Shoprider 8889B40 km8 km/u€ 3.984
Schema met populaire voertuigen januari 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Ressen. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen is het raadzaam om een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ressen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Meerdere scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Vandaar is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. koolborstels en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals zorgdiscounter.com waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Ressen legt u de basis voor onder andere verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €4,80 p/maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Ressen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en wilt u de omgeving beter leren kennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Bemmel, Gendt, Huissen.

Plaats een reactie