Scootmobiel Haalderen

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Haalderen? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze specialist biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl treft u een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom WMO en PGB, de kosten waar u rekening mee moet houden, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van comfort.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €550,00 en €4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Electric Mobility en Quingo.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Lingewaard (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6685
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€15 per uur
Populaire scootmobielQuingo Toura2
AdviespuntMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Haalderen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Op welke producteigenschappen moet u letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn verwachtingen? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Haalderen. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €720,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €2175,00.
 • Een model met 4 stevige wielen en een grote accu voor grote afstanden schaft u al aan vanaf c.a. €3700.

Hulp bij uw keuze januari 2022

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Bijgaand treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Haalderen is zonder moeite mee te nemen in de auto of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral als u de bochten instuurt en op minder slechte wegen. Een scoot met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten onderscheiden zich flink als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is dan afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen verschaffen een uitgebreide vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Haalderen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, het bereik, de snelheid en aanvullende opties zoals een rollatorhouder & een scootmobieltas. De eenvoudige opvouwbare modellen starten bij €505,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €7.600,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget310 km7 km/u€550
Goed315 – 25 km12 km/u€1100
Uitmuntend450 km17 km/u€2800
Professioneel470 km20 – 22 km/u€9.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Haalderen
scootmobiel-kopen-haalderen

Scootmobiel aanvragen gemeente Lingewaard via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Lingewaard. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Lingewaard. U kunt even bellen (0263260111), door een e-mailtje te sturen (gemeente@lingewaard.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Kinkelenburglaan 6, 6681 BJ, Bemmel). Bezoek ook www.lingewaard.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl veel bruikbare informatie. Toch geeft een testrit een compleet beeld. Het boeken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op die manier mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In en rondom Haalderen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een productspecialist zal u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder vind u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Haalderen
Bent u slecht ter been en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vindt u een aantal bekende leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met populaire scoots
Hieronder bekijkt u een lijstje met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de max. snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Toura288 km18 km/u€ 7.750
Revatak Solo TS120 Comfort70 km17 km/u€ 8.385
Electric Mobility Liteway 838 km12 km/u€ 3.308
Shoprider 889 DXD L45 km8 km/u€ 6.565
Schema met populaire voertuigen januari 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Haalderen. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Haalderen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse aanbieders bieden ook omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is tegen noodzakelijk. Hiervoor is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in een aantrekkelijk prijskaartje: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn veel online platformen zoals tweedehands.net waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Haalderen leert u van alles over de huidige verkeersregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,00 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is geschikt voor intensief gebruik. Is het nog niet duidelijk? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Haalderen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (uiteraard ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Bemmel, Gendt, Huissen.

Plaats een reactie