Scootmobiel Gendt

Wilt u een goede scootmobiel in Gendt? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het gehele aankoopproces. Op deze website leest u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO, de kosten van een goed model, de meest bekende aanbieders, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen liggen tussen de €600,00 tot wel €6.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Excel of Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen (maart 2024) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Lingewaard (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6691
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15 per uur
Veel gekozen scootmobielLife and mobility Primo 4
Adviespunt in de buurtMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gendt

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe achterhaal ik het type dat matcht met mijn eisen en wensen? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Gendt. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €610,00.
 • Een vast model met drie wielen en 40 km actieradius begint zo rond de €2350,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort vind u al vanaf €3600.

Advies van de specialist maart 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder achterhaalt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gendt is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De mobielen onderscheiden zich flink als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar de stad of naar het park? In die situaties kiest u voor een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
Op het moment dat u grote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Goed om te weten: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen hebben een uitgebreide vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Gendt en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. het merk, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en opties als een oprijplaat + mandjes en tassen. De voordeligste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €510,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al snel tegen de €6.400,00. In het onderstaande overzicht staat de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km7,5 km/u€750
Verbeterd315 – 20 km12 km/u€1850
Geavanceerd460 km15 – 17 km/u€3600
Topper480 km+20 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gendt
scootmobiel-kopen-gendt

Scootmobiel aanvragen gemeente Lingewaard via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Lingewaard. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Hierna plannen ze een kort gesprek in om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Lingewaard. Zowel telefonisch (0263260111), u kunt een e-mail sturen (gemeente@lingewaard.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Kinkelenburglaan 6, 6681 BJ, Bemmel). Ga ook eens naar www.lingewaard.nl voor de huidige procedures.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier veel nuttige informatie en kooptips. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Tijdens uw bezoek mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Gendt zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Gendt
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand vergelijkt u een aantal bekende organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een tabel met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Life and mobility Primo 438 km12 km/u€ 3.295
Revatak QS4 Comfort70 km17 km/u€ 8.442
Shoprider 889xl40 km12 km/u€ 3.493
Shoprider GR888961 km8 km/u€ 5.015
Overzicht met populaire scoots maart 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Gendt. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een heel klein budget kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het verstandig om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gendt) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Bij veel aanbieders kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Zo kan u gerust 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarvoor is het aan te raden om een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. stoelverstelling en mechanisme en accuspanning + conditie.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als 2dehands.be waar gebruikte modellen worden verkocht.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Gendt behandeld u zaken zoals verkeersregels en het juist bedienen van de scoot. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,80 per maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Gendt.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van samen gezellig toeren en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: Bemmel, Gendt, Huissen.

Plaats een reactie