Scootmobiel Huissen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Huissen? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer vrij en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met praktische aankooptips en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, de kosten van een goed model, het aanvragen van een thuisdemonstratie, waar u op moet letten in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten variëren tussen €650,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u meer informatie vindt over merken als Excel en Caremart.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Lingewaard (WMO) | Speciaalzaken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6851
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15 per uur
Populaire scootmobielShoprider sf4/ sf4 sla
Punt voor adviesHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Huissen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe maakt u een goede selectie? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn profiel? Startpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Huissen. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €670,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km koopt u al vanaf €1750,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een flinke accu koopt u al vanaf €4850.

Aankooptips juli 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand achterhaalt u de belangrijkste criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Huissen kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuust, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan langer en harder rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen is vaak wat sneller en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De mobielen verschillen aanzienlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen worden gekenmerkt door een uitgebreide vering en een goede verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Huissen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte op welke zaken u moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten hebben te maken met de fabrikant, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals veiligheidsgordels en een stoelhoes. De aantrekkelijkste voertuigen beginnen bij €480,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €5.200,00. In de tabel hieronder treft u de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km6 km/u€550
Goed320 – 25 km10 – 12 km/u€1200
Uitstekend455 km16 km/u€4000
Luxe475 km +20 km/u€8.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Huissen
scootmobiel-kopen-huissen

Scootmobiel aanvragen gemeente Lingewaard via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Lingewaard. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-afdeling. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Lingewaard. U kunt even bellen (0263260111), u kunt een e-mail sturen (gemeente@lingewaard.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kinkelenburglaan 6, 6681 BJ, Bemmel). U kunt ook terecht op www.lingewaard.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Het boeken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens uw bezoek krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom Huissen kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankHazenkamp 246836 BAArnhem
WelzorgMeander 1236825 MBArnhem
WelzorgJachthoornlaan 16813 CHArnhem
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Huissen
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In onderstaand schema treft u een aantal bekende winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk bieden wij een lijst met daarin bekende modellen en merken inclusief de actieradius, de snelheid van het model en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider sf4/ sf4 sla10 km5 km/u€ 1.296
Practicomfort Wals 2070 km20 km/u€ 1.395
DKCity HS-589 445 km12 km/u€ 3.699
Electric Mobility Liteway 622 km10 km/u€ 2.965
Overzicht met populaire scoots juli 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Huissen. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie is het alternatief om een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Huissen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een onderhoudsplan is ook erg belangrijk. Daarvoor is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Aandachtspunten zijn magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands.net waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Huissen behandeld u zaken zoals de huidige verkeersregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,80 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Huissen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en gezellige lange tochten maken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (met name ook in de provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Bemmel, Gendt, Huissen.

Plaats een reactie