Scootmobiel Lunteren

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Lunteren? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische voertuig kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar welke scootmobiel past bij mij? De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Via onze vergelijker leest u praktische aankooptips en specifieke informatie rondom WMO en PGB, de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, waar u op moet letten in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen variëren tussen €650,00 en €4.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u meer informatie vindt over merken als Shoprider en Caremart.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Ede (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6741
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€17,45 per uur
Veel gekozen merkShoprider 888nrs
Punt voor adviesGOEDmobiel

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Lunteren

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is een enorm assortiment met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn profiel? Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Wanneer u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Lunteren. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €860,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €2025,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €3800.

Advies van de specialist juli 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Lunteren neemt u moeiteloos mee in auto, bus of vliegtuig en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen verschillen fors als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar de stad of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Indien ugrote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: wanneer u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen worden gekenmerkt door een goede vering en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Lunteren en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven worden gevormd door de fabrikant, het bereik, de snelheid die u kunt halen en opties als achteruitkijkspiegels & een wikkeldeken. De voordeligste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €525,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €5.300,00. In het overzicht hieronder treft u de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner311 km8 km/u€700
Gemiddeld315 – 20 km10 – 12 km/u€1900
Gevorderd450 km15 – 17 km/u€2700
Eerste klas475 km21 km/u€9.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Lunteren
scootmobiel-kopen-lunteren

Scootmobiel aanvragen gemeente Ede via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Ede. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Daaropvolgend plannen ze een kort gesprek in om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Ede. Vragen? Dat kan telefonisch (140318), u kunt een e-mail sturen (wmo@ede.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 6711 DE, Ede (Gld)). Bezoek ook www.ede.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier relevante info en specificaties. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Het boeken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op die manier mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In en rondom Lunteren zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
GOEDmobielFrankeneng 146716 AAEde
Icare l MedipointWillem de Zwijgerlaan 16713 NSEde
Startpunt WageningenRooseveltweg 408A6707 GXWageningen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Lunteren
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Landelijke aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vindt u meerdere partijen waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna schetsen wij een schema met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 888nrs8 km27 km/u€ 4.024
Practicomfort Cyclone 2045 km20 km/u€ 5.500
Mango Twincat II40 km12 km/u€ 4.099
Shoprider GK 1030 km9 km/u€ 2.995
Overzicht met populaire voertuigen juli 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Lunteren. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan is het raadzaam om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Lunteren) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere leveranciers bieden ook omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder zorgen enkele weken rondrijden als test. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere stuurinrichting/ uitlijning en het accuvermogen.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage aanschafprijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als ebay.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Lunteren komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €5,00 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Sommigen mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Lunteren.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om lekker rond te rijden? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.

Plaats een reactie