Scootmobiel Otterlo

Wilt u een goede scootmobiel in Otterlo? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website ondersteunt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en aanvullende info over o.a. PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: minder afhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €600,00 en wel €5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 • In en rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Practicomfort en Revatak.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Gemiddelde kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Ede (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6731
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€17,45 per uur
Aantrekkelijke scootmobielMango Lion 4 King
Regionaal adviespuntGOEDmobiel

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Otterlo

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn wensen?Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Otterlo. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €930,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €2225,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter en een grote accu voor grote afstanden schaft u al aan vanaf c.a. €3800.

Keuzehulp maart 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming treft u de belangrijkste criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Otterlo kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en is gemakkelijk op te bergen. Een erg handzaam model voor binnen en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken verschillen behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan volstaan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of naar het park? Kijk dan naar modellen met een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
Wanneer u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Onthoud: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen bieden een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga direct proefrijden in Otterlo en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door de fabrikant, de grootte van de accu, de topsnelheid en extra opties zoals een alarmsysteem en een beenhoes. De voordeligste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €515,00, en de meest luxe scooters gaan al gauw richting de €7.800,00. In de tabel hieronder treft u de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap312 km6,5 km/u€800
Goed320 km12 km/u€1450
Gevorderd450 km15 – 17 km/u€3100
Elite475 km22 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Otterlo
scootmobiel-kopen-otterlo

Scootmobiel aanvragen gemeente Ede via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Ede. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Vervolgens vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Ede. U kunt even bellen (140318), men kan een mailtje sturen (wmo@ede.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 6711 DE, Ede (Gld)). U kunt ook terecht op www.ede.nl voor extra informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen bieden wij relevante info en specificaties. Echter is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Daar krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Otterlo kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
GOEDmobielFrankeneng 146716 AAEde
Icare l MedipointWillem de Zwijgerlaan 16713 NSEde
Startpunt WageningenRooseveltweg 408A6707 GXWageningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Otterlo
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Erkende aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst doorzoekt u meerdere leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand bieden wij een tabel met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Lion 4 King70 km22 km/u€ 6.295
Life and mobility Solo 350 km18 km/u€ 6.195
Handicare Fortress Calypso 4416840 km12 km/u€ 4.762
Practicomfort MobiGo F4025 km9 km/u€ 1.140
Tabel met populaire scoots maart 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Otterlo. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of een exemplaar te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Otterlo) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Meerdere scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Daarvoor raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. koolborstels en de accuprestaties.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de investering (kosten): voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootplaza.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Otterlo behandeld u zaken zoals verkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €3,55 p/maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Otterlo.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (tevens in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.

Plaats een reactie