Scootmobiel Bennekom

Wilt u een goede scootmobiel in Bennekom? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door middel van zo’n elektrische 3- of 4 wieler geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg.nl leest u praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €750,00 en €6.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 • Rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Electric Mobility of Quingo.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Tarieven (juni 2024) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Ede (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6721
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€17,45 per uur
Veel gekozen scootmobielPracticomfort Wals 20
Adviespunt in de buurtGOEDmobiel

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bennekom

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn wensen?Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Bennekom. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €520,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is te koop vanaf €1650,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een flinke accu vind u al vanaf €3850.

Advies van de specialist juni 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het kiezen van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In het volgende gedeelte bekijkt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Bennekom is makkelijk te vervoeren in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en heeft een langer actieradius. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots onderscheiden zich behoorlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar de stad of naar het park? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Indien ude scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De luxere modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Bennekom en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en opties als een verlichtingsset en een boodschappenmand. De gunstigste voertuigen kunt u al vinden vanaf €540,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al snel €8.000,00. In de onderstaande tabel vergelijkt u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km8 km/u€500
Gemiddeld325 km10 – 12 km/u€1450
Comfortabel440 km18 km/u€3800
Topper475 km +22 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bennekom
scootmobiel-kopen-bennekom

Scootmobiel aanvragen gemeente Ede via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u thuis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Ede. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Ede. Zowel telefonisch (140318), e-mailen (wmo@ede.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 6711 DE, Ede (Gld)). Zie ook www.ede.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om een passend model te vinden leest u hier veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Gebruik maken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Zo kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom uw woonplaats Bennekom zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur kan u helpen met het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
GOEDmobielFrankeneng 146716 AAEde
Icare l MedipointWillem de Zwijgerlaan 16713 NSEde
Startpunt WageningenRooseveltweg 408A6707 GXWageningen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Bennekom
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de opsomming hierna vergelijkt u populaire merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna schetsen wij een tabel met bekende modellen en merken met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Wals 2070 km20 km/u€ 1.395
Quingo Toura88 km17 km/u€ 7.530
Excel Entice 4416840 km12 km/u€ 4.374
Travelux Squizz15 km8,2 km/u€ 1.054
Overzicht met populaire voertuigen juni 2024

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Bennekom. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bennekom) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kunt u zonder zorgen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is tegen noodzakelijk. Vandaar adviseren wij om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en de accuprestaties.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: tegen lage kosten koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobieldiscount.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Bennekom legt u de basis voor onder andere de regels op de weg en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,95 p/maand. Een verzekerd voertuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Bennekom.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vind u het leuk om er uit te trekken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.

Plaats een reactie