Scootmobiel Harskamp

Zoekt u een goede scootmobiel in Harskamp? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische vervoersmiddel geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, een thuisdemo, de belangrijkste verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten wisselen sterk tussen €550,00 en €5.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals RvS van Seenus en DKCity.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten (maart 2024) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Ede (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6732
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€17,45 per uur
Veel gekozen merkInca Sprint kinderzitje
Adviespunt in de buurtGOEDmobiel

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Harskamp

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn situatie? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Harskamp. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €870,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius begint zo rond de €2475,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een flinke accu begint zo rond de €3950.

Aankooptips maart 2024

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In de lijst hieronder bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Harskamp kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en is gemakkelijk op te bergen. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dat is vooral zichtbaar wanneer u een bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots variëren flink als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is dan afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

De maximum snelheid
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen bieden grote veringen en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Harskamp en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten hangen af van het merk, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een oprijplaat + een scootmobieltas. De goedkoopste modellen beginnen bij €550,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €5.400,00. In de tabel hieronder vind u de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter314 km6,5 km/u€750
Prima325 km10 – 12 km/u€1800
Comfortabel455 km15 – 17 km/u€2900
Luxueus475 km20 km/u€6.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Harskamp
scootmobiel-kopen-harskamp

Scootmobiel aanvragen gemeente Ede via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Ede. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Afsluitend komt de gemeente met een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Ede. Bij vragen kunt u bellen (140318), men kan een mailtje sturen (wmo@ede.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 6711 DE, Ede (Gld)). Check ook eens www.ede.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit zonder verplichtingen biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Harskamp zijn er verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
GOEDmobielFrankeneng 146716 AAEde
Icare l MedipointWillem de Zwijgerlaan 16713 NSEde
Startpunt WageningenRooseveltweg 408A6707 GXWageningen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Harskamp
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst vindt u uiteenlopende merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna schetsen wij een lijstje met een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de topsnelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Inca Sprint kinderzitje80 km23 km/u€ 15.562
Pride Hurricane 3068 km18 km/u€ 5.970
Excel Entice 440 km12 km/u€ 4.785
Shoprider 889NR24 km9 km/u€ 4.970
Schema met populaire scoots maart 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Harskamp. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In het kader daarvan is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Harskamp) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Uiteraard kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige merken hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is ook erg belangrijk. Om die reden raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. bandenprofiel en de conditie van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als scootplaza.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Harskamp legt u de basis voor onder andere verkeerstheorie en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,00 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Harskamp.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en mag u graag op nieuwe plekjes komen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.

Plaats een reactie