Scootmobiel De Klomp

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in De Klomp? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer onafhankelijk en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze expert biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl leest u een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), kosten, een proefrit maken, de belangrijkste verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen variëren tussen €650,00 tot zo’n €5.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 • In en rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Shoprider of Inca.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Ede (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6745
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€17,45 per uur
Populaire scootmobielShoprider gk4
Punt voor adviesGOEDmobiel

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in De Klomp

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn behoeften? Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in De Klomp. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €910,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €1625,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met goede vering en zitting vind u al vanaf €4600.

Hulp bij uw keuze juli 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder vindt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in De Klomp neemt u moeiteloos mee in auto, bus of vliegtuig en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is voorzien van alle gemakken en heeft een langer actieradius. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De mobielen variëren flink op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
Zodra u de scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Goed om te weten: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Professionele modellen verschaffen een goede vering en een verstelbare stoel. Boek een proefrit in De Klomp om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten hangen af van de producent, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en randproducten als een autolift & een beensteun. De goedkope kleine modellen zijn verkrijgbaar vanaf €485,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.900,00. In de tabel hieronder vind u de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km8 km/u€650
Gemiddeld315 km12 km/u€1450
Gevorderd435 km16 km/u€3500
Eerste klas480 km+20 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in De Klomp
scootmobiel-kopen-de-klomp

Scootmobiel aanvragen gemeente Ede via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u via deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Ede. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Afsluitend komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Ede. Vragen? Dat kan telefonisch (140318), men kan een mailtje sturen (wmo@ede.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 6711 DE, Ede (Gld)). Check ook eens www.ede.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier veel bruikbare informatie. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Kies voor een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens uw bezoek kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom De Klomp kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht treft u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
GOEDmobielFrankeneng 146716 AAEde
Icare l MedipointWillem de Zwijgerlaan 16713 NSEde
Startpunt WageningenRooseveltweg 408A6707 GXWageningen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in De Klomp
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Verschillende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Onderstaand ontdekt u populaire aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Meest verkochte modellen
Hierbij treft u een opsomming met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider gk410 km5 km/u€ 1.295
Life and mobility Primo 438 km12 km/u€ 3.295
Sterling S42542 km12 km/u€ 2.495
Life and mobility Mezzo 435 km10 km/u€ 4.750
Schema met populaire voertuigen juli 2024

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in De Klomp. Doe dat bijv. bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in De Klomp) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Daarvoor is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. wiellagers voor en achter en de staat van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij is er vaak geen levertijd. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als 2dehands.be waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In professionele scootmobieltrainingen in De Klomp gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,65 per maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel De Klomp.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en geniet u van het maken van tochtjes? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.

Plaats een reactie