Scootmobiel Ederveen

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Ederveen? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels deze speciale scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl bekijkt u handige tips en extra info over onderwerpen zoals WMO, de actuele prijzen, een proefrit maken, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten variëren tussen €500,00 tot zo’n €4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 • In en rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Sterling of Travelux.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Gemiddelde kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Ede (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6744
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€17,45 per uur
Populaire scootmobielInca Sprint Plus
Adviespunt in de buurtGOEDmobiel

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ederveen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Maar waar moet ik op letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn wensen?Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Ederveen. Dit kan online door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €670,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €1700,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met goede vering en zitting koopt u al vanaf €4950.

Keuzehulp juli 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder omschrijven wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ederveen kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en is gemakkelijk op te bergen. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabiel, rijdt een stuk comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De merken onderscheiden zich flink als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of het bos? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Wanneer u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen hebben de beschikking over maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Ederveen om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten worden bepaald door de producent, het bereik, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals oprijplaten en een scootmobieltas. De instap-modellen beginnen bij €550,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €7.300,00. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig312 km6 km/u€500
Standaard320 – 25 km12 km/u€1500
Uitmuntend440 km18 km/u€3900
Elite480 km+20 – 22 km/u€6.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ederveen
scootmobiel-kopen-ederveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Ede via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Ede. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Bedenk wel dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend wordt er een gesprek gepland om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Ede. Vragen? Dat kan telefonisch (140318), per mail (wmo@ede.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisplein 1, 6711 DE, Ede (Gld)). Bekijk ook www.ede.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Een 100% gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Ederveen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst treft u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
GOEDmobielFrankeneng 146716 AAEde
Icare l MedipointWillem de Zwijgerlaan 16713 NSEde
Startpunt WageningenRooseveltweg 408A6707 GXWageningen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Ederveen
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Een aantal leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vindt u meerdere winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Overzicht met veel verkochte types
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een tabel met een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Inca Sprint Plus70 km35 km/u€ 7.500
Pride Victory XL 140S40 km20 km/u€ 4.950
Practicomfort Twist 2 2persoons40 km12 km/u€ 7.500
Shoprider 889DXD40 km9 km/u€ 4.795
Overzicht met populaire voertuigen juli 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Ederveen. Dat doet men o.a. via speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Op dat moment is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ederveen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal fabrikanten kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kan u zorgeloos een bepaald type testen. Het onderhoud van de scootmobiel is niet iets om op te besparen. Vandaar is het aan te raden om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere bandenspanning en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de kostprijs: voor weinig geld haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. U kunt terecht op sites als uwzorgshop.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Ederveen komen thema’s aan bod als verkeersregels en leert u veiliger rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €5,50 per maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Twijfel? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Ederveen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (waaronder provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.

Plaats een reactie