Scootmobiel Wageningen

Zoekt u een goede scootmobiel in Wageningen? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door deze speciale scooter blijft u langer zelfstandig en neemt u weer zelf de regie in handen. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina vind u praktische aankooptips en specifieke informatie rondom hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, thuisdemo’s, veiligheid in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €500,00 en €4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Wageningen (https://www.wageningen.nl).
 • In de regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Practicomfort of Caremart.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Tarieven (september 2023) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Wageningen (WMO) | Regionale winkels | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWageningen
Postcode6705
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€22 per uur
Populaire scootmobielMango Jonny
Adviespunt in de buurtMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wageningen

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn wensen?Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u dit helder hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Wageningen. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €830,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km vind u al vanaf €2300,00.
 • Een stevige 4-wieler met veel comfort kost u rond de €3750.

Keuzeadvies september 2023

Loopt u tegen problemen op bij het zoeken van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wageningen is makkelijk te vervoeren in het OV of in de auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een hogere actieradius en snelheid. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen kan doorgaans wat harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen variëren sterk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar omliggende dorpen of komt u graag in de natuur? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Reserveer een model voor een proefrit in Wageningen om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten worden bepaald door de producent, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en optionele extra’s zoals een verlichtingsset & een stokhouder. De gunstigste voertuigen beginnen bij €535,00, de geavanceerde modellen gaan al gauw richting de €6.200,00. In deze tabel vergelijkt u de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km6,5 km/u€550
Prima315 – 25 km10 – 12 km/u€1200
Geavanceerd440 km15 km/u€4000
Professioneel475 km +20 – 22 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wageningen
scootmobiel-kopen-wageningen

Scootmobiel aanvragen gemeente Wageningen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Mogelijk kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Wageningen. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Kort daarna plannen ze een kort gesprek in om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Wageningen. Bij vragen kunt u bellen (0317492400), u kunt een e-mail sturen (knooppunt@wageningen.nl), of bezoek het stadhuis (Markt 22, 6701 CZ, Wageningen). Bekijk ook www.wageningen.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar onderaan de streep zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. De gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Daar mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Wageningen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Wageningen
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Meerdere aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming bekijkt u populaire organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Veel verkochte modellen
Hieronder schetsen wij een lijst met daarin populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, de maximale snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Jonny12 km6 km/u€ 1.200
Pride Elegance Plus35 km15 km/u€ 1.950
Drive Envoy 8 +30 km13 km/u€ 1.550
Drive ST4D36 km10 km/u€ 2.595
Overzicht met populaire scoots september 2023

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Wageningen. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wageningen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende aanbieders van scootmobielen bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Om die reden is het aan te raden om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. wiellagers voor en achter en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Ook is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootplaza.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Wageningen leert u van alles over verkeerskennis en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,00 per maand. Een verzekerde scoot is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Wageningen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en maak een tocht door wijken als: Stedelijk gebied, Landelijk gebied.

Plaats een reactie