Scootmobiel Zevenaar

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Zevenaar? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer vrij en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze specialist biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina vind u nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de huidige prijzen, thuisdemo’s, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €750,00 en €4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Invacare en Quingo.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Zevenaar (WMO) | Regionale winkels | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6902
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB uurtarief€15 per uur
Populair merkMolenaar Duo
AdviespuntPelgromhof

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zevenaar

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn verwachtingen? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zevenaar. Veel info vind u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €610,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2450,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een flinke accu begint zo rond de €4300.

Onze kooptips juni 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de beste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder bekijkt u de belangrijkste criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zevenaar is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een erg handzaam model voor binnen en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots wisselen behoorlijk op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 20 km volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
In de situatie dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Zevenaar om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven hebben te maken met de producent, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en randproducten als een extra accu en een wikkeldeken. De aantrekkelijkste voertuigen beginnen bij €550,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €5.800,00. In de bijgaande tabel treft u de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap39 km8,5 km/u€750
Standaard315 – 20 km10 km/u€1750
Uitmuntend450 km15 km/u€2700
Beste470 km20 – 22 km/u€8.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zevenaar
scootmobiel-kopen-zevenaar

Scootmobiel aanvragen gemeente Zevenaar via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Zevenaar. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-afdeling. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Zevenaar. Zowel telefonisch (0316595595), e-mailen (wmo@zevenaar.nl), of bezoek het gemeentehuis (Kerkstraat 27, 6901 AA, Zevenaar). Bekijk ook www.zevenaar.nl voor extra informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Bij een winkel of showroom kunt u allerlei modellen uittesten en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Zevenaar zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
VegroHoofdstraat 1176881 TEVelp
Fysiotherapie de WaagEuropalaan 98B6871 XXRenkum
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Zevenaar
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna ontdekt u een aantal erkende winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Veel verkochte modellen
Hieronder schetsen wij een tabel met modellen die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar Duo30 km8 km/u€ 6.995
Pride Capri PRO 312 km6 km/u€ 1.010
Mango Panther 340 km13 km/u€ 3.350
Invacare Auriga 4W40 km10 km/u€ 1.053
Tabel met populaire scoots juni 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Zevenaar. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zevenaar) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kan u gerust een bepaald type testen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Vandaar adviseren wij om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. koolborstels en de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scoot.nu waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Zevenaar behandeld u zaken zoals verkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,10 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Zevenaar.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (met name ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie