Scootmobiel Giesbeek

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Giesbeek? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van een drie- of vierwielige scooter blijft u langer mobiel en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl bieden wij nuttige keuzetips en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO (eigen bijdrage), de kosten van een goed model, winkels in de buurt, verkeersregels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €600,00 oplopend tot 6.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 • In de omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals RvS van Seenus of DKCity.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Geschatte kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Zevenaar (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6987
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15 per uur
Populair merkShoprider Altea 4
Lokaal adviespuntVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Giesbeek

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn profiel? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u deze vragen beantwoord hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Giesbeek. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €720,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €2125,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €3000.

Keuzeadvies december 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In onderstaande opsomming treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Giesbeek is makkelijk te vervoeren in auto, bus of vliegtuig en zal niet in de weg staan in uw woning. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, biedt meer comfort en heeft een grote accu. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar wanneer u een bocht maakt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken onderscheiden zich flink als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is dan voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of naar het park? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Minimale snelheid
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen bieden een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Giesbeek en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen worden bepaald door het merk, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en randproducten als een alarmsysteem of een kruk- en stokhouder. De gunstigste voertuigen starten bij €500,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €6.500,00. In het overzicht hieronder staat de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel39 km7,5 km/u€600
Goed325 km10 km/u€1700
Comfortabel440 km16 km/u€3100
Elite470 km22 km/u€8.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Giesbeek
scootmobiel-kopen-giesbeek

Scootmobiel aanvragen gemeente Zevenaar via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Soms kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoel, regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Zevenaar. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Zevenaar. Dit kan telefonisch (0316595595), u kunt een e-mail sturen (wmo@zevenaar.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Kerkstraat 27, 6901 AA, Zevenaar). Bekijk ook www.zevenaar.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing leest u hier relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. De gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Bij een winkel of showroom kan men een heleboel modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom Giesbeek kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Giesbeek
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Meerdere aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende opsomming ontdekt u de beste organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij bekijkt u een opsomming met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Altea 412 km6 km/u€ 745
Shoprider GK83 RED12 km6 km/u€ 1.303
Freerider Kensington40 km13 km/u€ 4.901
Molenaar Royal 2050 km20 km/u€ 4.990
Overzicht met populaire modellen december 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Giesbeek. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Giesbeek) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Doorgaans kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers bieden ook omruilgarantie. Daarmee kan u gerust enkele weken rondrijden als test. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Daarom adviseren wij om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenspanning en accuspanning + conditie.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de prijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als dezorgoutlet.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Giesbeek komen thema’s aan bod als de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,80 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Giesbeek.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en verken samen de wijken als: Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.

Plaats een reactie