Scootmobiel Angerlo

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Angerlo? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische voertuig blijft u langer mobiel en kunt u weer veilig de weg op. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de geschatte prijzen, de meest bekende aanbieders, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €600,00 oplopend tot 5.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Drive en Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Geschatte kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Zevenaar (WMO) | Winkels in de buurt | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6986
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB kosten€15 per uur
Populair merkShoprider Altea 3
Adviespunt in de buurtVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Angerlo

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn eisen en wensen? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Angerlo. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €830,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1750,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een comfortabele zit is te koop vanaf €4850.

Keuzehulp december 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. In de lijst hieronder omschrijven wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Angerlo kunt u eenvoudig meenemen in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is groter, biedt meer comfort en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Daarnaast beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. De variant met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De mobielen onderscheiden zich sterk als we kijken naar de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Angerlo en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven worden gebaseerd op de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een extra lader + een windscherm. De voordeligste scooters beginnen bij €505,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €7.500,00. In de tabel hieronder staat de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter312 km8,5 km/u€700
Prima315 – 20 km11 km/u€1400
Gevorderd440 km18 km/u€3400
Professioneel470 km20 km/u€7.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Angerlo
scootmobiel-kopen-angerlo

Scootmobiel aanvragen gemeente Zevenaar via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Zevenaar. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Zevenaar. Hiervoor kunt u ook even bellen (0316595595), u kunt een e-mail sturen (wmo@zevenaar.nl), of bezoek het stadhuis (Kerkstraat 27, 6901 AA, Zevenaar). Ga ook eens naar www.zevenaar.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bekijkt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Toch is het uittesten ook zeer handig. Gebruik maken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Angerlo kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht zijn de adresgegevens te vinden van leveranciers, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Angerlo
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Onderstaand doorzoekt u uiteenlopende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder treft u een schema met types die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Altea 312 km6 km/u€ 695
Mango Jonny12 km6 km/u€ 1.200
Mango Panther 3S40 km13 km/u€ 3.972
Invacare Meteor 4W40 km10 km/u€ 1.934
Overzicht met populaire modellen december 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Angerlo. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Dan is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Angerlo) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere verkopers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Hiervoor kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op bandenspanning en de accuprestaties.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Verder kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Wat minder is zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als scootmobielaanbod.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Angerlo leert u van alles over de huidige verkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,95 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Angerlo.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (waaronder provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.

Plaats een reactie