Scootmobiel Leuvenheim

Wilt u een goede scootmobiel in Leuvenheim? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze elektrisch aangedreven scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer zorgeloos op pad. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze vergelijker helpt u bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina treft u een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO, kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €650,00 oplopend tot 5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Brummen (https://www.brummen.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Kymco en Freerider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Geschatte kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Brummen (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6974
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€15,9 – €23,9 per uur
Aantrekkelijke scootmobielMango Smartboy 3
Adviespunt in de buurtVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Leuvenheim

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is een enorm assortiment met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat past bijmijn verwachtingen? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak rijd ik ermee, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Leuvenheim. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €790,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €2475,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een actieradius van 60 km begint zo rond de €4750.

Advies van de specialist augustus 2022

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de lijst hieronder treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Leuvenheim kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Handig voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral in bochten of op hobbelige weggetjes. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De scoots verschillen aanzienlijk als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 20 km volstaat dan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Zodra u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Vergeet niet: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De premium scoots worden gekenmerkt door een goede vering en een goede verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Leuvenheim en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het kopen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven worden bepaald door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en randproducten als een drempelhulp + een stoelhoes. De aantrekkelijkste voertuigen koopt u al vanaf €520,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €5.500,00. In het onderstaande overzicht vind u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter311 km6 km/u€750
Standaard320 km10 – 12 km/u€2000
Gevorderd450 km16 km/u€3300
Luxe470 km20 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Leuvenheim
scootmobiel-kopen-leuvenheim

Scootmobiel aanvragen gemeente Brummen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Brummen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Brummen. Vragen? Dat kan telefonisch (0575561942), u kunt een e-mail sturen (info@wegwijsbrummen.nl), of bezoek het gemeentehuis (Graaf van Limburg Stirumplein 5, 6971 CE, Brummen). Bekijk ook www.brummen.nl voor uitgebreide info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier een uitgebreid keuzeadvies. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Een 100% gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op die manier kunnen diverse modellen worden getest en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom uw woonplaats Leuvenheim vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Leuvenheim
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Hieronder doorzoekt u populaire partijen die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Veel verkochte modellen
Hierna treft u een lijstje met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid van het model en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Smartboy 312 km6 km/u€ 495
Shoprider Cameo 312 km6 km/u€ 1.075
Kymco Agility40 km13 km/u€ 3.495
Invacare Auriga 3W40 km10 km/u€ 1.054
Overzicht met populaire modellen augustus 2022

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Leuvenheim. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is de beste optie om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Leuvenheim) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Normaal gesproken kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak een bepaald type testen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Om die reden is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de accuprestaties.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen een lage prijs is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobielspecialist.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Leuvenheim gaat u verder in op aspecten als regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,90 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Leuvenheim.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en verken samen de wijken als: Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek.

Plaats een reactie