Scootmobiel Hall

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Hall? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door middel van dit elektrische voertuig voelt u zich wendbaar en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, showrooms in de regio, veiligheid in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €800,00 tot wel €6.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Brummen (https://www.brummen.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als RvS van Seenus of Roma.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Tarieven (augustus 2022) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Brummen (WMO) | Speciaalzaken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6964
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€15,9 – €23,9 per uur
Aantrekkelijk merkMolenaar Duo
Adviespunt in de buurtVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hall

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn behoeften? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hall. Dit kan online door middel van een brochure, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €900,00.
 • Een vast model met drie wielen en 40 km actieradius vind u al vanaf €2475,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken kost u rond de €3850.

Onze kooptips augustus 2022

Wilt u graag wat hulp bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. Onderstaand treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hall neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt en op minder slechte wegen. Een scoot met vier wielen kan harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De scoots verschillen fors als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km is afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of naar het park? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
Op het moment dat u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen bieden een uniek veringssysteem en een multifunctionele stoel. Test een model uit voor een proefrit in Hall om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven hebben te maken met het merk, het bereik, de snelheid en accessoires zoals veiligheidsgordels & een krukhouder. De aantrekkelijkste scooters starten bij €545,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al snel tegen de €5.900,00. In het overzicht hieronder communiceren wij de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter314 km8,5 km/u€650
Gemiddeld315 – 25 km10 – 12 km/u€1250
Uitmuntend445 km18 km/u€3400
Eerste klas480 km20 – 22 km/u€9.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hall
scootmobiel-kopen-hall

Scootmobiel aanvragen gemeente Brummen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In sommige situaties kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi maar ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Brummen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Brummen. Hiervoor kunt u ook even bellen (0575561942), als per mail (info@wegwijsbrummen.nl), of bezoek het stadhuis (Graaf van Limburg Stirumplein 5, 6971 CE, Brummen). Zie ook www.brummen.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden leest u hier uiteenlopende belangrijke info. Echter moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit met advies op maat is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom uw woonplaats Hall zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een productspecialist kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hall
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Landelijke leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vindt u de meest bekende merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Veel verkochte modellen
Onderstaand treft u een lijst met daarin veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar Duo30 km8 km/u€ 6.995
Pride Capri PRO 312 km6 km/u€ 1.010
Mango Panther 340 km13 km/u€ 3.350
Invacare Auriga 4W40 km10 km/u€ 1.053
Overzicht met populaire scoots augustus 2022

Veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Hall. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hall) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos een bepaald type testen. Het onderhouden van uw scootmobiel is geen overbodige luxe. Daarvoor is het verstandig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de prijs: tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals scootplaza.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Hall leert u van alles over de huidige verkeersregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,50 p/maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Hall.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en geniet u van het maken van tochtjes? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (waaronder provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek.

Plaats een reactie