Scootmobiel Brummen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Brummen? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer vrij en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl vind u tips voor het kiezen van het juiste model en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven variëren tussen €600,00 tot wel €5.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Brummen (https://www.brummen.nl).
 • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Electric Mobility of Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen (juni 2022) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Brummen (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6971
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15,9 – €23,9 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider Altea 4
Lokaal adviespuntVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Brummen

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn wensen?Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Brummen. Dit kan online via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €930,00.
 • Een vast model met drie wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €2225,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een comfortabele zit begint zo rond de €4350.

Keuzeadvies juni 2022

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Brummen is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Handig voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar in de bochten en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De modellen verschillen flink als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of komt u graag in de natuur? Kijk dan naar modellen met een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen hebben de beschikking over grote veringen en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga direct proefrijden in Brummen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u naar moet kijken wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. de producent, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en randproducten als een verlichtingsset en een bagagemand. De instap-modellen beginnen bij €485,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al snel tegen de €6.000,00. In de bijgaande tabel vind u de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel311 km8,5 km/u€750
Verbeterd320 km10 km/u€1550
Comfortabel435 km15 – 17 km/u€3900
Meeste comfort480 km+22 km/u€8.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Brummen
scootmobiel-kopen-brummen

Scootmobiel aanvragen gemeente Brummen via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In enkele gevallen kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Brummen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna wordt er een gesprek gepland om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Brummen. Dit kan telefonisch (0575561942), u kunt een e-mail sturen (info@wegwijsbrummen.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Graaf van Limburg Stirumplein 5, 6971 CE, Brummen). Check ook eens www.brummen.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vinden van de ideale scoot treft u op deze pagina informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. De gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Brummen zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In deze tabel zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Brummen
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Hieronder treft u de meest bekende bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij verstrekken we een opsomming met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Altea 412 km6 km/u€ 745
Shoprider GK83 RED12 km6 km/u€ 1.303
Freerider Kensington40 km13 km/u€ 4.901
Molenaar Royal 2050 km20 km/u€ 4.990
Overzicht met populaire scoots juni 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Brummen. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Op dat moment is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Brummen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig een bepaald type testen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook essentieel. Hiervoor is het aan te raden om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere bandenprofiel en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: tegen lage kosten koopt u een goede scooter met veel opties. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals speurders.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Brummen komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,10 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Brummen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie