Scootmobiel Tonden

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Tonden? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische voertuig kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker bekijkt u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO, de gemiddelde kosten, thuisdemo’s, verkeersregels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten wisselen sterk tussen €750,00 & €4.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Brummen (https://www.brummen.nl).
 • Rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Sterling of Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen (augustus 2022) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Brummen (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6975
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€15,9 – €23,9 per uur
Aantrekkelijk merkDrive Scout
Adviespunt in de buurtVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Tonden

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die rijmt met mijn eisen en wensen? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Tonden. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €880,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €2150,00.
 • Een stevige 4-wieler met een comfortabele zit koopt u al vanaf €3350.

Onze kooptips augustus 2022

Hulp nodig bij het vinden van de beste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Tonden is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een langer actieradius. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Wat is een goede actieradius?
De mobielen verschillen fors als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan volstaan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar shoppingcentra of een plaatselijk buurtgebouw? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

Topsnelheid
Wanneer u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen hebben een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Tonden en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de producent, de accucapaciteit, de snelheid en extra’s zoals een drempelhulp of een mandje. De gunstigste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €545,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €5.900,00. In deze tabel bekijkt u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap314 km6,5 km/u€550
Prima315 km11 km/u€1250
Geavanceerd450 km16 km/u€3100
Beste475 km +20 km/u€8.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Tonden
scootmobiel-kopen-tonden

Scootmobiel aanvragen gemeente Brummen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In bepaalde situaties kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Brummen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Daarna komt de WMO-consulent langs om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Brummen. Bij vragen kunt u bellen (0575561942), per mail (info@wegwijsbrummen.nl), of bezoek het stadhuis (Graaf van Limburg Stirumplein 5, 6971 CE, Brummen). Zie ook www.brummen.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden bieden wij informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Kies voor een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Tonden kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u direct contactgegevens van winkels, showrooms en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Tonden
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Landelijke aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende opsomming bekijkt u een aantal bekende organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder bekijkt u een opsomming met modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Drive Scout12 km6 km/u€ 600
Shoprider Cameo 412 km6 km/u€ 1.075
Mango Panther 440 km13 km/u€ 3.799
Invacare Meteor 3W40 km10 km/u€ 1.883
Tabel met populaire voertuigen augustus 2022

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Tonden. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Tonden) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kunt u vrijblijvend een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is ook essentieel. Daarvoor adviseren wij om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. bandenspanning en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals dezorgoutlet.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Tonden legt u de basis voor onder andere verkeersregels en praktische tips om veilig te rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €5,20 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Tonden.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vind u het leuk om er uit te trekken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In het hele land (waaronder provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek.

Plaats een reactie