Scootmobiel Eerbeek

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Eerbeek? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische voertuig staat u weer midden in het leven en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker leest u een uitgebreid keuzeadvies en informatie over onderwerpen als PGB en WMO, de geschatte prijzen, de meest bekende aanbieders, de regels in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €550,00 en wel €6.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Brummen (https://www.brummen.nl).
 • In uw omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Meyra of DKCity.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen (augustus 2022) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Brummen (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6961
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€15,9 – €23,9 per uur
Populaire scootmobielShoprider GK83
Lokaal adviespuntVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Eerbeek

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn wensen?Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Eerbeek. Doe dat bijvoorbeeld online middels een brochure per post, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €540,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2000,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort is er al vanaf €3950.

Keuzeadvies augustus 2022

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In onderstaande opsomming bieden wij de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Eerbeek is zonder moeite mee te nemen in het vliegtuig of OV en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in de bochten of als u een drempel overgaat. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots variëren sterk als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
In de situatie dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u vaak lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Luxueuze modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Eerbeek en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen hebben te maken met het merk, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een alarmsysteem of een beensteun. De aantrekkelijkste modellen koopt u al vanaf €500,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.900,00. In de onderstaande tabel staat de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km6,5 km/u€650
Gemiddeld325 km11 km/u€1300
Uitmuntend440 km17 km/u€3500
Beste485 km20 – 22 km/u€7.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Eerbeek
scootmobiel-kopen-eerbeek

Scootmobiel aanvragen gemeente Brummen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Brummen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Brummen. U kunt even bellen (0575561942), door een e-mailtje te sturen (info@wegwijsbrummen.nl), of bezoek het stadhuis (Graaf van Limburg Stirumplein 5, 6971 CE, Brummen). U kunt ook terecht op www.brummen.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een 100% gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo kunnen diverse modellen worden getest en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de regio Eerbeek zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Eerbeek
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende opsomming doorzoekt u de meest bekende partijen die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna verstrekken we een lijstje met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid van het model en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK8312 km6 km/u€ 1.401
Pride Smart10 km6 km/u€ 999
Kymco Midi XLS40 km13 km/u€ 3.318
Electric Mobility Rascal 65038 km10 km/u€ 3.730
Tabel met populaire modellen augustus 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Eerbeek. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Eerbeek) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende merken kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kunt u rustig een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn stuurkolom afstelling en de staat van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Verder is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scoot.nu waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Eerbeek gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en is er vaak een behendigheidsparcours. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,80 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Eerbeek.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en gezellige lange tochten maken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (tevens in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek.

Plaats een reactie