Scootmobiel Westervoort

Zoekt u een goede scootmobiel in Westervoort? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze speciale scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Deze website helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO en PGB, de huidige prijzen, een proefrit maken, de verschillende regels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: meer onafhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven variëren tussen €800,00 en €5.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Westervoort (https://www.westervoort.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als RvS van Seenus en Roma.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Westervoort (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteWestervoort
Postcode6931
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB kosten€15 per uur
Populair merkDrive Scout
AdviespuntPelgromhof

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Westervoort

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn situatie? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Westervoort. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €810,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius vind u al vanaf €1825,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met alle gemakken koopt u al vanaf €4050.

Keuzeadvies juni 2022

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder vindt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Westervoort is zonder moeite mee te nemen in de auto of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt en op minder slechte wegen. Een model met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Vergeet niet: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Duurdere modellen beschikken over een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Test een model uit voor een proefrit in Westervoort en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen hebben te maken met de fabrikant, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en opties als een extra lader + een beensteun. De gunstigste scoots zijn er al vanaf €485,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €6.800,00. In deze tabel treft u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig39 km7,5 km/u€550
Gemiddeld315 – 25 km10 km/u€1450
Uitmuntend440 km15 km/u€4000
Meeste comfort480 km+20 km/u€9.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Westervoort
scootmobiel-kopen-westervoort

Scootmobiel aanvragen gemeente Westervoort via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Westervoort. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Daarna weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Westervoort. Bij vragen kunt u bellen (09002791111), u kunt een e-mail sturen (loketwwz@westervoort.nl), of kom naar het gemeentehuis (Dorpsplein 1, 6931 CZ, Westervoort). Ga ook eens naar www.westervoort.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Het boeken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens deze ritten mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Westervoort kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
VegroHoofdstraat 1176881 TEVelp
Fysiotherapie de WaagEuropalaan 98B6871 XXRenkum
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Westervoort
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Verschillende aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Onderstaand bekijkt u een aantal bekende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand bekijkt u een overzicht met bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Drive Scout12 km6 km/u€ 600
Shoprider Cameo 412 km6 km/u€ 1.075
Mango Panther 440 km13 km/u€ 3.799
Invacare Meteor 3W40 km10 km/u€ 1.883
Tabel met populaire modellen juni 2022

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Westervoort. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Voor deze mensen is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Westervoort) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenprofiel en het accuvermogen.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als 2dehands.be waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Westervoort worden onderwerpen behandeld alsverkeersregels en het juist bedienen van de scoot. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,55 per maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Westervoort.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vind u het leuk om er uit te trekken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (tevens in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en tour door wijken zoals: Centrum.

Plaats een reactie