Scootmobiel Renkum

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Renkum? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer vrij en kunt u weer gaan waar u wilt. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze vergelijker biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina vind u nuttige keuzetips en belangrijke info over onder andere WMO, kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de regels in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €850,00 en €5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Renkum (https://www.renkum.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Invacare of DKCity.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Geschatte kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Renkum (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6871
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15 – €17 per uur
Populaire scootmobielShoprider GK83
Lokaal adviespuntFysiotherapie de Waag

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Renkum

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn situatie? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Renkum. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €700,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €1800,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort koopt u al vanaf €4100.

Keuzehulp mei 2024

Loopt u tegen problemen op bij het vinden van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Bijgaand omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Renkum kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dat ervaart u wanneer u een bocht maakt of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De scoots wisselen aanzienlijk als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is dan afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Snelheid
Zodra u grote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Duurdere modellen worden gekenmerkt door maximale vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Doe een aanvraag voor een proefrit in Renkum en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u naar moet kijken bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten hangen af van de producent, de actieradius, de gemiddelde snelheid en randproducten als een dashboardbeschermer of een beensteun. De goedkoopste scoots zijn er al vanaf €490,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €6.900,00. In de bijgaande tabel vind u de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap310 km7,5 km/u€700
Beter315 – 25 km12 km/u€1500
Goed445 km17 km/u€3100
Elite480 km+20 km/u€7.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Renkum
scootmobiel-kopen-renkum

Scootmobiel aanvragen gemeente Renkum via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Renkum. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Daaropvolgend wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Vervolgens weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Renkum. Hiervoor kunt u ook even bellen (0263397270), e-mailen (zorgloket@renkum.nl), of bezoek het stadhuis (Generaal Urquhartlaan 18g, 6861 GG, Oosterbeek). Bezoek ook www.renkum.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website veel bruikbare informatie. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo kunt u allerlei modellen uittesten en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de buurt van Renkum zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van showrooms, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiotherapie de WaagEuropalaan 98B6871 XXRenkum
Harting-BankHazenkamp 246836 BAArnhem
WelzorgMeander 1236825 MBArnhem
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Renkum
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna vindt u een aantal bekende bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna verstrekken we een opsomming met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK8312 km6 km/u€ 1.401
Pride Smart10 km6 km/u€ 999
Kymco Midi XLS40 km13 km/u€ 3.318
Electric Mobility Rascal 65038 km10 km/u€ 3.730
Tabel met populaire modellen mei 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Renkum. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Renkum) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Doorgaans kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal aanbieders werken met een omruilgarantie. Zo kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Hiervoor is het slim om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. wiellagers voor en achter en de accu(lader).

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. De populariteit van de occasion zit ‘m in de investering (kosten): tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als speurders.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Renkum legt u de basis voor onder andere verkeerskennis en leert u drempels en stoepjes rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,10 per maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Renkum.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en maak een tocht door wijken als: Renkum, Oosterbeek, Doorwerth.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie