Scootmobiel Doorwerth

Wilt u een goede scootmobiel in Doorwerth? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij een drie- of vierwielige scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en aanvullende info over o.a. een aanvraag doen via de WMO, kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, regels en richtlijnen en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: meer zelfstandig en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €800,00 & €6.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Renkum (https://www.renkum.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Invacare en Travelux.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Renkum (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6865
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€15 – €17 per uur
Veel gekozen merkShoprider TE GK7 3
Lokaal adviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Doorwerth

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn eisen en wensen? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Doorwerth. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €860,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €1850,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een bereik van 60 km of meer kost u rond de €3800.

Keuzeadvies juni 2024

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder achterhaalt u een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Doorwerth neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Praktisch voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is groter, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen onderscheiden zich nogal wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

De maximum snelheid
Zodra u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De luxe vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen beschikken over een goede vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Doorwerth en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten hangen af van de fabrikant, de actieradius, de snelheid en optionele extra’s zoals een oprijplaat of een krukhouder. De gunstigste modellen beginnen bij €490,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €5.500,00. In de onderstaande tabel staat de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig39 km6 km/u€800
Gemiddeld325 km11 km/u€1950
Geavanceerd455 km15 km/u€2700
Beste480 km+20 km/u€9.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Doorwerth
scootmobiel-kopen-doorwerth

Scootmobiel aanvragen gemeente Renkum via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Renkum. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Daarna hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Renkum. Zowel telefonisch (0263397270), door een e-mailtje te sturen (zorgloket@renkum.nl), of kom naar het gemeentehuis (Generaal Urquhartlaan 18g, 6861 GG, Oosterbeek). Check ook eens www.renkum.nl voor de huidige procedures.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een 100% gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Daar kunt u allerlei modellen uittesten en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Doorwerth kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In deze tabel staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankHazenkamp 246836 BAArnhem
WelzorgMeander 1236825 MBArnhem
WelzorgJachthoornlaan 16813 CHArnhem
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Doorwerth
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Verschillende leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Hieronder ontdekt u een aantal erkende merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij vindt u een schema met succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE GK7 318 km5 km/u€ 1.491
Inca Sprint kinderzitje80 km23 km/u€ 15.562
Handicare Trophy 4391045 km12 km/u€ 4.295
Shoprider Perrero 430 km10 km/u€ 1.695
Overzicht met populaire modellen juni 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Doorwerth. Dat doet men o.a. via de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Dan is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Doorwerth) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende verkopers bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is ook essentieel. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op stuurkolom afstelling en de accu(lader).

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de prijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals 2dehands.be waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U bent vrij om te gaan naar een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In professionele scootmobieltrainingen in Doorwerth komen thema’s aan bod als verkeerskennis en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,30 per maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Doorwerth.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en geniet u van het maken van tochtjes? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en maak een tocht door wijken als: Renkum, Oosterbeek, Doorwerth.

Plaats een reactie