Scootmobiel Oosterbeek

Wilt u een goede scootmobiel in Oosterbeek? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische voertuig blijft u langer zelfstandig en neemt u weer zelf de regie in handen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, de meest bekende aanbieders, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €750,00 & €5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Renkum (https://www.renkum.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Practicomfort en Handicare.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Renkum (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6861
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€15 – €17 per uur
Veel gekozen merkShoprider 7a
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oosterbeek

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn eisen en wensen? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Oosterbeek. Veel info vind u online door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel kost u rond de €750,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €1775,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een flinke accu schaft u al aan vanaf c.a. €4450.

Advies van de specialist mei 2024

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oosterbeek kan gemakkelijk mee in de auto of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stevig, is comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen biedt meer snelheid en biedt meer comfort.

Wat is een goede actieradius?
De mobielen variëren fors als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of het bos? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De high-end modellen bieden maximale vering en een multifunctionele stoel. Ga direct proefrijden in Oosterbeek en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten hangen af van de fabrikant, de grootte van de accu, de topsnelheid en opties als een drempelhulp of een schootskleed. De gunstigste scooters zijn er al vanaf €505,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €7.200,00. In het overzicht hieronder bieden wij de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap314 km7,5 km/u€550
Prima320 – 25 km11 km/u€1150
Gevorderd450 km17 – 18 km/u€2900
Royaal475 km +20 km/u€9.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oosterbeek
scootmobiel-kopen-oosterbeek

Scootmobiel aanvragen gemeente Renkum via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Renkum. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Kort daarop volgt een (telefonisch) gesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Renkum. Dit kan telefonisch (0263397270), men kan een mailtje sturen (zorgloket@renkum.nl), of bezoek het gemeentehuis (Generaal Urquhartlaan 18g, 6861 GG, Oosterbeek). Bezoek ook www.renkum.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Alleen, uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit met advies op maat is dan de juiste oplossing. Zodoende kunt u allerlei modellen uittesten en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Oosterbeek zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het schema hieronder treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankHazenkamp 246836 BAArnhem
WelzorgMeander 1236825 MBArnhem
WelzorgJachthoornlaan 16813 CHArnhem
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Oosterbeek
Heeft u medische problemen en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand ontdekt u de beste bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Overzicht met veel verkochte types
In de paragraaf hierna bekijkt u een schema met populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de maximale snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 7a14 km5 km/u€ 1.497
Mango Lion 4 King70 km22 km/u€ 6.295
DKCity DK S600 445 km12 km/u€ 3.799
Drive Envoy 625 km10 km/u€ 1.250
Schema met populaire modellen mei 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Oosterbeek. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een heel klein budget neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het alternatief om zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oosterbeek) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Daarmee kan u gerust een bepaald type testen. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Daarom is het slim om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accu(lader).

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootplaza.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Er bestaan wel opties voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Oosterbeek legt u de basis voor onder andere verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €3,85 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Komt u er niet uit? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Oosterbeek.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vind u het leuk om er uit te trekken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (tevens in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Renkum, Oosterbeek, Doorwerth.

Plaats een reactie