Scootmobiel Heveadorp

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Heveadorp? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker buiten de deur en neemt u weer zelf de regie in handen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina bieden wij nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), kosten, enkele populaire leveranciers, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Voordelen: minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €650,00 tot wel €5.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Renkum (https://www.renkum.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Kymco of Travelux.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Actuele kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Renkum (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6869
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15 – €17 per uur
Populaire scootmobielShoprider TE GK7 4
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heveadorp

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn profiel? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Heveadorp. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €690,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €1825,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken vind u al vanaf €3400.

Keuzehulp mei 2024

Heeft u extra advies nodig bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder omschrijven wij de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Heveadorp kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dit merkt u vooral als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen kan harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De merken onderscheiden zich flink op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Wanneer u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen beschikken over een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Heveadorp en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten hangen af van de producent, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals een verlichtingsset of een schootskleed. De voordeligste modellen koopt u al vanaf €525,00, de geavanceerde modellen lopen al snel tegen de €6.300,00. In de onderstaande tabel staat de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner38 km6 km/u€800
Verbeterd320 km12 km/u€1550
Goed460 km17 – 18 km/u€3700
Meeste comfort485 km22 km/u€7.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heveadorp
scootmobiel-kopen-heveadorp

Scootmobiel aanvragen gemeente Renkum via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? In dat geval hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Renkum. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Daarna wordt er een gesprek gepland om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Vervolgens weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Renkum. Vragen? Dat kan telefonisch (0263397270), e-mailen (zorgloket@renkum.nl), of kom naar het gemeentehuis (Generaal Urquhartlaan 18g, 6861 GG, Oosterbeek). Bekijk ook www.renkum.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om tot een goede keuze te komen leest u hier veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een 100% gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In en rondom Heveadorp vinden we een aantal winkels/showrooms. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankHazenkamp 246836 BAArnhem
WelzorgMeander 1236825 MBArnhem
WelzorgJachthoornlaan 16813 CHArnhem
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Heveadorp
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Landelijke leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vindt u een aantal erkende leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand verstrekken we een lijstje met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE GK7 48 km5 km/u€ 1.109
Shoprider 888nrs8 km27 km/u€ 4.024
Sterling Trophy 4W45 km12 km/u€ 5.350
Excel Entice 4 Universe30 km10 km/u€ 2.452
Tabel met populaire voertuigen mei 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Heveadorp. Dat kan bijvoorbeeld bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment is het raadzaam om zelf een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heveadorp) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kan u op uw gemak een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is geen overbodige luxe. Om die reden raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere bandenspanning en de staat van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals ebay.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U bent vrij om te gaan naar een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Heveadorp komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een boete krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,10 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Heveadorp.

Wat is precies een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Vrijwel overal (ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Renkum, Oosterbeek, Doorwerth.

Plaats een reactie