Scootmobiel Heelsum

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Heelsum? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met deze handige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website helpt u bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl bieden wij handige tips en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de geschatte prijzen, een proefrit maken, de belangrijkste verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De kosten variëren tussen €600,00 oplopend tot 4.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Renkum (https://www.renkum.nl).
 • In uw omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Sterling of Freerider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (juni 2024) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Renkum (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6866
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15 – €17 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider gk10
Lokaal adviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heelsum

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat matcht met mijn verwachtingen? Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Heelsum. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €510,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius koopt u al vanaf €1800,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu is te koop vanaf €4650.

Keuzeadvies juni 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de beste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Heelsum kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en is gemakkelijk op te bergen. Handig voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is robuust, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u wanneer u een bocht maakt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen variëren fors als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het winkelcentrum of komt u graag in de natuur? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen hebben een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Heelsum en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven worden gevormd door de fabrikant, de accucapaciteit, de topsnelheid en randproducten als een rollatorhouder en een kruk- en stokhouder. De aantrekkelijkste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €485,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €6.600,00. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km6 km/u€650
Verbeterd315 – 20 km10 – 12 km/u€1850
Goed450 km18 km/u€3100
Eerste klas475 km20 – 22 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heelsum
scootmobiel-kopen-heelsum

Scootmobiel aanvragen gemeente Renkum via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Renkum. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Renkum. Zowel telefonisch (0263397270), mailen (zorgloket@renkum.nl), of kom naar het gemeentehuis (Generaal Urquhartlaan 18g, 6861 GG, Oosterbeek). Check ook eens www.renkum.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal veel zaken duidelijk maken. Daar kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de buurt van Heelsum kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder vind u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankHazenkamp 246836 BAArnhem
WelzorgMeander 1236825 MBArnhem
WelzorgJachthoornlaan 16813 CHArnhem
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Heelsum
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema vindt u meerdere aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder treft u een lijst met daarin een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider gk1033 km5 km/u€ 3.027
Inca Sprint90 km23 km/u€ 13.817
Handicare Trophy 4394145 km12 km/u€ 4.295
Excel Entice 3 Universe30 km10 km/u€ 2.228
Overzicht met populaire voertuigen juni 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Heelsum. Dit kunt u doen bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heelsum) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Daarvoor is het verstandig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accu(lader).

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als scootplaza.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Heelsum gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en is er vaak een behendigheidsparcours. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,40 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is geschikt voor intensief gebruik. Heeft u nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Heelsum.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (met name ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Renkum, Oosterbeek, Doorwerth.

Plaats een reactie