Scootmobiel Wolfheze

Wilt u een goede scootmobiel in Wolfheze? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze speciale scooter staat u weer midden in het leven en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze website bieden wij handige tips en bruikbare informatie over zaken als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de huidige prijzen, advies aan huis, de regels in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten liggen tussen de €800,00 en €5.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Renkum (https://www.renkum.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Drive of Mango.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Renkum (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6874
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15 – €17 per uur
Veel gekozen merkShoprider gk9 opvouwbaar
Adviespunt in de buurtFysiotherapie de Waag

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wolfheze

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die past bijmijn verwachtingen? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Wolfheze. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €800,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2350,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km kost u rond de €3400.

Tips van de expert september 2023

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder achterhaalt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Wolfheze kan gemakkelijk mee in het vliegtuig of OV en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich flink als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) is dan afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar omliggende dorpen of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Als u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: als u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen verschaffen grote veringen en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Wolfheze en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door de producent, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals een autolift en een stokhouder. De instap-modellen beginnen bij €550,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al gauw €7.300,00. In het onderstaande overzicht communiceren wij de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner312 km7 km/u€700
Verbeterd320 – 25 km10 – 12 km/u€1850
Uitmuntend455 km15 km/u€3200
Royaal470 km21 km/u€8.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wolfheze
scootmobiel-kopen-wolfheze

Scootmobiel aanvragen gemeente Renkum via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Renkum. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarop komt de WMO-consulent langs om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Renkum. Hiervoor kunt u ook even bellen (0263397270), per mail (zorgloket@renkum.nl), of bezoek het stadhuis (Generaal Urquhartlaan 18g, 6861 GG, Oosterbeek). Check ook eens www.renkum.nl voor extra informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden vindt u op Scootzorg.nl uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Het boeken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende kunnen diverse modellen worden getest en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In en rondom Wolfheze vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een productspecialist helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiotherapie de WaagEuropalaan 98B6871 XXRenkum
Harting-BankHazenkamp 246836 BAArnhem
WelzorgMeander 1236825 MBArnhem
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Wolfheze
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In onderstaand schema doorzoekt u de beste partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder schetsen wij een lijstje met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider gk9 opvouwbaar8 km5 km/u€ 1.686
Inca Sprint Plus70 km35 km/u€ 7.500
Sterling Elite XS45 km12 km/u€ 7.318
Pride Celebrity30 km10 km/u€ 3.532
Overzicht met populaire voertuigen september 2023

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Wolfheze. Doe dat bijv. bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wolfheze) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Tevens kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kan u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is geen overbodige luxe. Daarom is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en de accuprestaties.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: voor een laag tarief koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als dezorgoutlet.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Wolfheze gaat u verder in op aspecten als regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Wolfheze.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vind u het leuk om er uit te trekken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Renkum, Oosterbeek, Doorwerth.

Plaats een reactie