Scootmobiel Empe

Zoekt u een goede scootmobiel in Empe? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en extra info over onderwerpen zoals WMO, de geschatte prijzen, advies aan huis, waar u op moet letten in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten variëren tussen €700,00 en wel €5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Brummen (https://www.brummen.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Invacare en DKCity.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten (augustus 2022) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Brummen (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode7399
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€15,9 – €23,9 per uur
Veel gekozen merkFreerider Companion 3
Adviespunt in de buurtMedipoint l Vérian

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Empe

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn situatie? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Empe. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €630,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1700,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met goede vering en zitting is te koop vanaf €3500.

Onze kooptips augustus 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In het volgende gedeelte vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Empe is zonder moeite mee te nemen in het vliegtuig of OV en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De merken verschillen enorm op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Empe en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u naar moet kijken wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De prijzen worden bepaald door de producent, de grootte van de accu, de topsnelheid en opties als achteruitkijkspiegels en een stokhouder. De gunstigste modellen beginnen bij €550,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €7.800,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km7,5 km/u€600
Verbeterd315 – 20 km12 km/u€1350
Uitmuntend445 km15 – 17 km/u€2500
Topper480 km+22 km/u€9.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Empe
scootmobiel-kopen-empe

Scootmobiel aanvragen gemeente Brummen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Brummen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Afsluitend komt de gemeente met een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Brummen. Vragen? Dat kan telefonisch (0575561942), mailen (info@wegwijsbrummen.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Graaf van Limburg Stirumplein 5, 6971 CE, Brummen). Bekijk ook www.brummen.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om een passend model te vinden vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit zonder verplichtingen biedt in dat geval uitkomst. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de regio Empe zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van bedrijven, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l VérianAlbert Schweitzerlaan 317334 DZApeldoorn
WelzorgSaba 127332 BHApeldoorn
WelzorgRegentesselaan 27316 ACApeldoorn
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Empe
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Een aantal leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Onderstaand treft u een aantal bekende organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder treft u een tabel met modellen die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Companion 320 km7 km/u€ 1.875
Freerider Ascot 318 km7 km/u€ 1.399
Handicare Trophy 6 4W60 km15 km/u€ 8.040
Molenaar Royal40 km15 km/u€ 4.990
Schema met populaire scoots augustus 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Empe. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Op dat moment is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor private-lease.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Empe) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bij veel aanbieders kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal leveranciers bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is geen overbodige luxe. Hiervoor is het slim om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accuprestaties.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage aanschafprijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als dezorgoutlet.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Empe behandeld u zaken zoals verkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €4,70 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is geschikt voor intensief gebruik. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Empe.

Wat is precies een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en gezellige lange tochten maken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek.

Plaats een reactie