Scootmobiel Rozendaal

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Rozendaal? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze handige scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg.nl bekijkt u praktische aankooptips en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, de huidige prijzen, winkels in de buurt, veiligheid in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven variëren tussen €550,00 & €5.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Rozendaal (https://www.rozendaal.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Life and mobility en Quingo.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen (juni 2023) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Rozendaal (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteRozendaal
Postcode6961
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€15 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider Altea 3
Adviespunt in de buurtVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Rozendaal

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn behoeften? Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Rozendaal. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €610,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €2425,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer koopt u al vanaf €4700.

Tips van de expert juni 2023

Hulp nodig bij het vinden van een goede scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming bekijkt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Rozendaal kan probleemloos mee in het vliegtuig of OV en is gemakkelijk op te bergen. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting in de bochten en op een oneffen terrein. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots onderscheiden zich enorm wanneer we kijken naar actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 15 kilometer volstaat dan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
Zodra u iedere dag lange stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Rozendaal en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kostprijzen worden gevormd door de producent, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een extra accu en een beensteun. De goedkoopste voertuigen zijn er al vanaf €520,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €6.200,00. In de onderstaande tabel bieden wij de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap314 km6 km/u€750
Verbeterd315 – 20 km10 km/u€1450
Uitstekend460 km18 km/u€2500
Eerste klas480 km+22 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Rozendaal
scootmobiel-kopen-rozendaal

Scootmobiel aanvragen gemeente Rozendaal via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Rozendaal. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Hierna wordt er een gesprek gepland om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Afsluitend hoort u of u in aanmerking komt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Rozendaal. Vragen? Dat kan telefonisch (0264976900), men kan een mailtje sturen (zorgloket@rheden.nl), of bezoek het gemeentehuis (Hoofdstraat 3, 6994 AB, De Steeg). Check ook eens www.rozendaal.nl voor extra informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving Rozendaal zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een getrainde specialist helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Rozendaal
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Verschillende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende opsomming ontdekt u een aantal erkende winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met populaire scoots
Hierna verstrekken we een overzicht met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de maximale snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Altea 312 km6 km/u€ 695
Mango Jonny12 km6 km/u€ 1.200
Mango Panther 3S40 km13 km/u€ 3.972
Invacare Meteor 4W40 km10 km/u€ 1.934
Tabel met populaire scoots juni 2023

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Rozendaal. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Rozendaal) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende scootmobiel leveranciers bieden ook omruilgarantie. Daarmee kan u gerust een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarom is het slim om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de investering (kosten): tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobielspecialist.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Rozendaal behandeld u zaken zoals verkeerskennis en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,50 p/maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Rozendaal.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en maak een tocht door wijken als: Centrum.

Plaats een reactie