Scootmobiel Lathum

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Lathum? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze handige scooter kunt u zich comfortabel bewegen en neemt u weer zelf de regie in handen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website kunt u aan de slag met de belangrijkste zaken waar u op moet letten en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, de actuele prijzen, advies aan huis, verkeersregels en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €700,00 tot zo’n €4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Sterling of Handicare.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten (december 2021) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Zevenaar (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6988
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider S-787NA
Lokaal adviespuntVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Lathum

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn verwachtingen? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Lathum. De meeste informatie is online beschikbaar d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €730,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1925,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met goede vering en zitting is er al vanaf €3050.

Onze kooptips december 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Lees dan zeker even verder. In het volgende gedeelte treft u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Lathum kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Praktisch voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is voorzien van alle gemakken en kan een stuk harder en langer rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Eveneens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u in de bochten en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De merken onderscheiden zich aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u dagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen beschikken over een goede vering en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Lathum en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals veiligheidsgordels of een beschermhoes. De eenvoudige opvouwbare modellen zijn verkrijgbaar vanaf €525,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €7.800,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis314 km6,5 km/u€650
Gemiddeld315 – 25 km12 km/u€2000
Geavanceerd460 km17 – 18 km/u€3700
Topper485 km20 km/u€7.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Lathum
scootmobiel-kopen-lathum

Scootmobiel aanvragen gemeente Zevenaar via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Zevenaar. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Daaropvolgend wordt er een gesprek gepland om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Zevenaar. Vragen? Dat kan telefonisch (0316595595), u kunt een e-mail sturen (wmo@zevenaar.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Kerkstraat 27, 6901 AA, Zevenaar). Ga ook eens naar www.zevenaar.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Toch geeft een testrit een compleet beeld. De gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom uw woonplaats Lathum kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Lathum
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende lijst ontdekt u een aantal erkende bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Meest verkochte modellen
Hierna bieden wij een tabel met types die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider S-787NA12 km6 km/u€ 750
Pride Capri PRO 412 km6 km/u€ 1.312
Life and mobility Primo 340 km12 km/u€ 3.295
Handicare Fortress Calypso 3W40 km10 km/u€ 3.528
Overzicht met populaire scoots december 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Lathum. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Voor deze mensen is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Lathum) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Om die reden is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn bandenprofiel en de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage aanschafprijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals scootmobieldiscount.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Lathum legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en het juist bedienen van de scoot. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,00 per maand. Een verzekerde scooter kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Lathum.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en verken samen de wijken als: Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.

Plaats een reactie