Scootmobiel Tolkamer

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Tolkamer? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze speciale scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina vind u tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO (eigen bijdrage), de geschatte prijzen, een proefrit maken, de belangrijkste verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: meer onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €800,00 tot zo’n €5.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Drive en Travelux.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Zevenaar (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6916
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB onkosten€15 per uur
Aantrekkelijke scootmobielVermeiren Antares 4
Lokaal adviespuntPelgromhof

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Tolkamer

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn verwachtingen? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Tolkamer. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €560,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km begint zo rond de €1675,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden schaft u al aan vanaf c.a. €4000.

Tips van de expert december 2021

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze adviseurs helpen u direct verder. In onderstaande opsomming vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Tolkamer is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is robuust, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan langer en harder rijden. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De mobielen onderscheiden zich behoorlijk als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of naar het park? In die situaties kiest u voor een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
In de situatie dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een grotere accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen worden gekenmerkt door een goede vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Tolkamer en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven worden gebaseerd op het merk, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en optionele extra’s zoals achteruitkijkspiegels + een bagagemand. De goedkoopste scoots koopt u al vanaf €545,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.200,00. In deze tabel treft u de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km6,5 km/u€750
Gemiddeld315 km10 – 12 km/u€1750
Uitstekend435 km15 – 17 km/u€3200
Topper475 km20 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Tolkamer
scootmobiel-kopen-tolkamer

Scootmobiel aanvragen gemeente Zevenaar via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Zevenaar. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Zevenaar. Bij vragen kunt u bellen (0316595595), door een e-mailtje te sturen (wmo@zevenaar.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kerkstraat 27, 6901 AA, Zevenaar). Ga ook eens naar www.zevenaar.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter geeft een testrit een compleet beeld. De gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Daar kunnen diverse modellen worden getest en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In en rondom Tolkamer zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
VegroHoofdstraat 1176881 TEVelp
Fysiotherapie de WaagEuropalaan 98B6871 XXRenkum
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Tolkamer
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Landelijke leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In onderstaand schema vindt u een aantal bekende winkels waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Populaire uitvoeringen en opties
In het volgende hoofdstuk bieden wij een schema met modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Antares 410 km6 km/u€ 893
Pride Maxima 425 km5 km/u€ 1.180
Quingo Plus48 km12,8 km/u€ 5.250
Meyra Ortopedia Cityliner 310+35 km10 km/u€ 4.074
Schema met populaire scoots december 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Tolkamer. Dat doet men o.a. via zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Een alternatief is de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Tolkamer) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kan u gerust een model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Hiervoor adviseren wij om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. afstelling spiegels en de conditie van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de investering (kosten): ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als ebay.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Tolkamer legt u de basis voor onder andere verkeerstheorie en het juist bedienen van de scoot. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €3,60 p/maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Tolkamer.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vind u het leuk om er uit te trekken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (tevens in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en tour door wijken zoals: Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.

Plaats een reactie