Scootmobiel Rheden

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Rheden? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer zeker en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker bekijkt u handige tips en bruikbare informatie over zaken als PGB en WMO, de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen schommelen tussen €600,00 oplopend tot 6.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Rheden (https://www.rheden.nl).
 • In uw regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals RvS van Seenus of Travelux.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen (januari 2021) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Rheden (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6991
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€15 per uur
Populaire scootmobielShoprider Easy Capri 3
Regionaal adviespuntVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Rheden

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn wensen?Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Rheden. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €640,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €2000,00.
 • Een stevige 4-wieler met veel comfort koopt u al vanaf €4100.

Onze kooptips januari 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Rheden neemt u moeiteloos mee in het OV of uw auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dit komt tot uiting in de bochten en op een oneffen terrein. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De verschillende uitvoeringen variëren fors als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of het bos? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
Als u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen beschikken over een uitgebreide vering en een goede verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Rheden en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven worden bepaald door het merk, de grootte van de accu, de snelheid en extra opties zoals een autolift & een kruk- en stokhouder. De gunstigste modellen starten bij €530,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €5.700,00. In het onderstaande overzicht bekijkt u de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km8,5 km/u€750
Gemiddeld325 km10 – 12 km/u€1350
Uitmuntend435 km18 km/u€3900
Elite475 km22 km/u€7.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Rheden
scootmobiel-kopen-rheden

Scootmobiel aanvragen gemeente Rheden via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Rheden. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Hierna vind er een gesprek plaats om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Rheden. Zowel telefonisch (0263707070), e-mailen (hulpmvt@mvtrheden.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Worth Rhedenseweg 55, 6991 DW, Rheden). Check ook eens www.rheden.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bekijkt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken zal veel zaken duidelijk maken. Daar kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In en rondom Rheden vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder vind u de adresgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Rheden
Bent u slecht ter been en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Meerdere leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vergelijkt u populaire bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Populaire uitvoeringen en opties
In de paragraaf hierna vindt u een lijst met daarin veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Easy Capri 312 km6 km/u€ 795
Shoprider GK8312 km6 km/u€ 1.401
Electric Mobility Rascal Vision45 km13 km/u€ 6.032
Handicare Fortress Calypso 4W40 km10 km/u€ 3.676
Overzicht met populaire modellen januari 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Rheden. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Rheden) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Sommige leveranciers werken met een omruilgarantie. Op deze manier kan u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Vandaar is het verstandig om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn koolborstels en de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals zorgdiscounter.com waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Rheden behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €4,80 per maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Rheden.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In het hele land (tevens in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en tour door wijken zoals: Dieren, Rheden, Velp.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie