Scootmobiel Doetinchem

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Doetinchem? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische voertuig geniet u van de vrijheid en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina leest u een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten variëren tussen €650,00 tot wel €6.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Doetinchem (https://www.doetinchem.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Shoprider en Strider.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten (oktober 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Doetinchem (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7005
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€16,4 – €20,48 per uur
Populair merkMango Smartboy 4
AdviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Doetinchem

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn verwachtingen? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Doetinchem. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €840,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €1550,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken is te koop vanaf €4400.

Advies van de specialist oktober 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Bijgaand bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Doetinchem neemt u moeiteloos mee in auto, bus of vliegtuig en is gemakkelijk op te bergen. Een wendbaar en licht model voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een grote accu. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar in de bochten en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De scoots onderscheiden zich enorm wanneer we kijken naar actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan volstaan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar de stad of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Luxueuze modellen verschaffen een goede vering en een multifunctionele stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Doetinchem en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten hebben te maken met het merk, het vermogen van de accu, de topsnelheid en optionele extra’s zoals een alarmsysteem & een stoelhoes. De gunstigste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €505,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.800,00. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel37 km 8,5 km/u€800
Gemiddeld320 – 25 km12 km/u€1950
Gevorderd445 km17 km/u€3400
Eerste klas480 km20 km/u€9.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Doetinchem
scootmobiel-kopen-doetinchem

Scootmobiel aanvragen gemeente Doetinchem via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Doetinchem. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Doetinchem. Hiervoor kunt u ook even bellen (0314377377), e-mailen (wmo-winkel@doetinchem.nl), of bezoek het stadhuis (Terborgseweg 21, 7001 GM, Doetinchem). Zie ook www.doetinchem.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat zal u veel duidelijk verschaffen. Zo krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de regio Doetinchem zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een erkende adviseur kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van enkele aanbieders, showrooms en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHavenstraat 527005 AGDoetinchem
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Doetinchem
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Landelijke aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Onderstaand bekijkt u de meest bekende organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Veel verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk treft u een lijstje met veel verkochte modellen met o.a. de actieradius, snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Smartboy 412 km6 km/u€ 795
Molenaar Duo30 km8 km/u€ 6.995
Electric Mobility Rascal 329LE48 km13 km/u€ 4.637
Excel Entice 4410740 km10 km/u€ 3.770
Overzicht met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Doetinchem. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In het kader daarvan is het raadzaam om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Doetinchem) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kan u gerust een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Om die reden is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. claxon en geluidssignalen en het accuvermogen.

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als ebay.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Doetinchem leert u van alles over verkeerskennis en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,55 per maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Doetinchem.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en gezellige lange tochten maken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In heel ons land (tevens in de provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Lekker samen op pad en maak tochtjes door wijken als: Doetinchem Centrum, Wijk-Zuid, Wijk-West, Wijk-Oost, Wijk-Centrum, Wijk 06, Wijk 07, Wijk 08, Wijk 09, Buitengebied Doetinchem, Wehl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie