Scootmobiel Oude IJsselstreek

Wilt u een goede scootmobiel in Oude IJsselstreek? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer zorgeloos op pad. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze vergelijker biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina vind u tips voor het kiezen van het juiste model en aanvullende info over o.a. WMO en PGB, kosten, winkels in de buurt, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De onkosten schommelen tussen €750,00 tot zo’n €5.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Oude IJsselstreek (https://www.oude-ijsselstreek.nl).
 • In en rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. RvS van Seenus en Freerider.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen (juni 2024) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Oude IJsselstreek (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7054
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,6 – €17,45 per uur
Populair merkStrider Micro 4S
Adviespunt in de buurtSensire | Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oude IJsselstreek

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn eisen en wensen? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Oude IJsselstreek. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €510,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €1725,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een bereik van 60 km of meer kost u rond de €4800.

Hulp bij uw keuze juni 2024

Loopt u tegen problemen op bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oude IJsselstreek kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabiel, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit merkt u vooral in snelle bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten onderscheiden zich flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Zodra u iedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen verschaffen maximale vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Reserveer een model voor een proefrit in Oude IJsselstreek om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten worden gebaseerd op het merk, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een alarmsysteem of een stokhouder. De eenvoudige opvouwbare modellen beginnen bij €500,00, de meest luxe modellen met alle opties gaan al gauw richting de €6.400,00. In de tabel hieronder bekijkt u de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig37 km 8 km/u€800
Standaard320 km12 km/u€1800
Gevorderd450 km15 km/u€3000
Beste480 km21 km/u€9.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oude IJsselstreek
scootmobiel-kopen-oude-ijsselstreek

Scootmobiel aanvragen gemeente Oude IJsselstreek via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Oude IJsselstreek. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Oude IJsselstreek. Zowel telefonisch (0315292292), men kan een mailtje sturen (info@oude-ijsselstreek.nl), of bezoek het gemeentehuis (Staringstraat 25, 7081 BN, Gendringen). Zie ook www.oude-ijsselstreek.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de regio Oude IJsselstreek vinden we een aantal winkels/showrooms. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Sensire | MedipointKruisbergseweg 277009 BLDoetinchem
WelzorgHavenstraat 527005 AGDoetinchem
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Oude IJsselstreek
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In onderstaand schema doorzoekt u de beste organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Veel verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk treft u een overzicht met bekende modellen en merken met o.a. de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Strider Micro 4S13 km6 km/u€ 1.399
Drive Scout12 km6 km/u€ 600
Practicomfort Wals 454 km13 km/u€ 1.795
Handicare Fortress Calypso 4410740 km10 km/u€ 4.455
Tabel met populaire voertuigen juni 2024

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Oude IJsselstreek. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Dan is het alternatief om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oude IJsselstreek) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Dikwijls is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos een model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is tegen noodzakelijk. Daarvoor raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als ebay.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Oude IJsselstreek legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,20 per maand. Een verzekerde scoot is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Oude IJsselstreek.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om de omgeving te verkennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Door heel Nederland (ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie