Scootmobiel Winterswijk Miste

Wilt u een goede scootmobiel in Winterswijk Miste? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer zeker en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar welke scootmobiel past bij mij? De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze webpagina kunt u aan de slag met de belangrijkste zaken waar u op moet letten en extra info over onderwerpen zoals hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, winkels in de buurt, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: meer onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €700,00 tot zo’n €6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Life and mobility en Quingo.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Winterswijk (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7109
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB tarieven€14,60 per uur
Veel gekozen merkRoma Reno 2
Regionaal adviespuntSensire l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Winterswijk Miste

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn wensen?Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en maak ik ook lange tochten? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Winterswijk Miste. Dit kan via internet door middel van een brochure, advies aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €670,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €1750,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km vind u al vanaf €4700.

Keuzeadvies september 2021

Hulp nodig bij het vinden van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder treft u een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Winterswijk Miste is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u in bochten of als u een drempel overgaat. Een scoot met vier wielen is vaak wat sneller en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De mobielen verschillen sterk wanneer we kijken naar actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een hoge actieradius hebben meestal een hogere topsnelheid. Vergeet niet: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen hebben de beschikking over een goede vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Reserveer een model voor een proefrit in Winterswijk Miste en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten worden gebaseerd op de producent, de actieradius, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals veiligheidsgordels of een kruk- en stokhouder. De gunstigste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €520,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €6.600,00. In deze tabel vergelijkt u de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km7 km/u€700
Gemiddeld325 km10 km/u€1150
Geavanceerd435 km18 km/u€2600
Luxe475 km20 km/u€6.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Winterswijk Miste
scootmobiel-kopen-winterswijk-miste

Scootmobiel aanvragen gemeente Winterswijk via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Winterswijk. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Minpunt is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Vervolgens volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Winterswijk. Zowel telefonisch (0543543960), per mail (wmo@winterswijk.nl), of bezoek het stadhuis (Balinkesstraat 4, 7101 DL, Winterswijk). Check ook eens www.winterswijk.nl voor extra informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Zodoende kunt u verschillende modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom Winterswijk Miste zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van leveranciers, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Sensire l MedipointBeatrixpark 17101 BNWinterswijk
Figulus WelzijnTerborgseweg 37091 DPDinxperlo
Sensire | MedipointKruisbergseweg 277009 BLDoetinchem
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Winterswijk Miste
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Erkende aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Onderstaand bekijkt u uiteenlopende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand bekijkt u een tabel met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de max. snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Roma Reno 220 km6 km/u€ 1.250
Roma Medical Sorrento 432 km6 km/u€ 3.000
Afikim Breeze 340 km15 km/u€ 8.745
Mango Twincat II40 km12 km/u€ 4.099
Overzicht met populaire voertuigen september 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Winterswijk Miste. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? In dat geval raden we zeker aan zelfstandig een scoot te bestellen of een leasecontract te nemen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Winterswijk Miste) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is tegen noodzakelijk. Daarom adviseren wij om te kiezen voor een onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenprofiel en de conditie van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als zorgdiscounter.com waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Winterswijk Miste legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,50 per maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Winterswijk Miste.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (ook in de provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Stad, Land.

Plaats een reactie