Scootmobiel Aalten

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Aalten? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze pagina kunt u aan de slag met tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, waar u op moet letten in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €700,00 en €5.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Aalten (https://www.aalten.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Electric Mobility of DKCity.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Aalten (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7121
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,8 – €18,35 per uur
Populaire scootmobielShoprider SL73
Regionaal adviespuntFigulus Welzijn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Aalten

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn behoeften? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Aalten. De meeste informatie is online beschikbaar d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €680,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €2425,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een flinke accu schaft u al aan vanaf c.a. €3250.

Keuzeadvies maart 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder bekijkt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Aalten kan gemakkelijk mee in het OV of uw auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Tevens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u in de bochten of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De merken variëren aanzienlijk als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of naar het park? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Topsnelheid
In de situatie dat u grote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Duurdere modellen beschikken over een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Aalten en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De prijzen worden bepaald door het merk, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een verlichtingsset + een bagagemand. De aantrekkelijkste scoots beginnen bij €540,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al snel tegen de €6.600,00. In deze tabel bekijkt u de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner311 km6 km/u€800
Beter320 – 25 km10 km/u€1850
Gevorderd435 km18 km/u€3400
Beste475 km21 km/u€6.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Aalten
scootmobiel-kopen-aalten

Scootmobiel aanvragen gemeente Aalten via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoel, regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Aalten. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-afdeling. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Aalten. Dit kan telefonisch (0543493333), u kunt een e-mail sturen (gemeente@aalten.nl), of bezoek het gemeentehuis (Hofstraat 8, 7121 DM, Aalten). Bezoek ook www.aalten.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier relevante info en specificaties. Toch is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Aalten vinden we een aantal winkels/showrooms. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Figulus WelzijnPolstraat 97121 DHAalten
Sensire l MedipointBeatrixpark 17101 BNWinterswijk
Figulus WelzijnTerborgseweg 37091 DPDinxperlo
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Aalten
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Erkende aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende opsomming ontdekt u uiteenlopende aanbieders die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Veel verkochte modellen
Onderstaand schetsen wij een opsomming met modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider SL7313 km6 km/u€ 1.488
Shoprider Altea 412 km6 km/u€ 745
Practicomfort S65038 km13 km/u€ 3.800
Invacare Orion 342 km10 km/u€ 4.357
Tabel met populaire voertuigen maart 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Aalten. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Aalten) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Dikwijls is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Daarom is het verstandig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als uwzorgshop.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Aalten worden onderwerpen behandeld alsverkeerstheorie en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €5,30 per maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Aalten.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Bent u wel in voor een uitstapje en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie