Scootmobiel Lichtenvoorde

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Lichtenvoorde? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer vrij en kunt u weer gaan waar u wilt. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. een aanvraag doen via de WMO, de actuele prijzen, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven schommelen tussen €800,00 & €6.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Molenaar en Afikim.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Oost Gelre (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7131
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€13,75 – €23,08 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider GK9
Adviespunt in de buurtFigulus Welzijn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Lichtenvoorde

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn profiel? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Lichtenvoorde. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €750,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €1950,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €3750.

Tips van de expert september 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In het volgende gedeelte bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Lichtenvoorde is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers afleggen. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dit is merkbaar in de bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De merken variëren nogal wanneer we kijken naar actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of om lekker uit te waaien? In die situaties kiest u voor een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
Als u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen bieden een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Lichtenvoorde en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen op welke zaken u moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een alarmsysteem + een stokhouder. De gunstigste scooters kunt u al vinden vanaf €540,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €7.300,00. In de onderstaande tabel vind u de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap37 km 6 km/u€600
Standaard315 km10 – 12 km/u€1450
Goed440 km17 km/u€3500
Luxe485 km20 km/u€8.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Lichtenvoorde
scootmobiel-kopen-lichtenvoorde

Scootmobiel aanvragen gemeente Oost Gelre via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Oost Gelre. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen via het WMO-loket. Een paar weken later volgt een (telefonische) afspraak om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Oost Gelre. Bij vragen kunt u bellen (0544378378), per mail (wmoloket@oostgelre.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Varsseveldseweg 2, 7131 BJ, Lichtenvoorde). Bekijk ook www.oostgelre.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om het ideale model te vinden verzamelen wij hier veel bruikbare informatie. Toch moet u het zelf ervaren. De gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens deze ritten kunt u verschillende modellen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Lichtenvoorde vinden we een aantal winkels/showrooms. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Figulus WelzijnPolstraat 97121 DHAalten
Sensire l MedipointBeatrixpark 17101 BNWinterswijk
Figulus WelzijnTerborgseweg 37091 DPDinxperlo
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Lichtenvoorde
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Verschillende leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming bekijkt u meerdere winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder treft u een lijst met daarin succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, de max. snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK924 km6 km/u€ 1.595
Pride Go Go Sport 4W19 km6 km/u€ 2.043
Pride Cyclone 2243 km15 km/u€ 5.484
Handicare Trophy 4391045 km12 km/u€ 4.295
Overzicht met populaire voertuigen september 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Lichtenvoorde. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen betaling van een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Lichtenvoorde) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere merken werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u vrijblijvend een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarvoor is het aan te raden om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. afstelling spiegels en accuspanning + conditie.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: voor een laag tarief kunt u een heel geschikte scooter kopen. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals scootplaza.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Lichtenvoorde gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,00 per maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Lichtenvoorde.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en gezellige lange tochten maken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (tevens in de provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en maak een tocht door wijken als: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.

Plaats een reactie