Scootmobiel Zieuwent

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Zieuwent? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische vervoersmiddel behoud u uw mobiliteit en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze specialist is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten schommelen tussen €550,00 tot wel €5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 • In uw omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Invacare en Freerider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (juni 2021) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Oost Gelre (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€13,75 – €23,08 per uur
Veel gekozen merkElectric Mobility Rascal Partner
Regionaal adviespuntFigulus Welzijn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zieuwent

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat matcht met mijn wensen?Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Zieuwent. Dit kan online aan de hand van brochures, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €920,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2225,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer is te koop vanaf €3800.

Tips van de expert juni 2021

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand achterhaalt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Zieuwent kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stabiel, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots wisselen enorm op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of om lekker uit te waaien? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximum snelheid
Mocht het zo zijn dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Boek een proefrit in Zieuwent en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten worden bepaald door de fabrikant, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en randproducten als een extra lader of mandjes en tassen. De goedkoopste modellen kunt u al vinden vanaf €530,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €5.200,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km8,5 km/u€800
Standaard325 km10 km/u€2000
Geavanceerd440 km17 – 18 km/u€3400
Luxe475 km +22 km/u€9.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zieuwent
scootmobiel-kopen-zieuwent

Scootmobiel aanvragen gemeente Oost Gelre via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In sommige situaties kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Oost Gelre. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Kort daarna plannen ze een kort gesprek in om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Oost Gelre. Bij vragen kunt u bellen (0544378378), door een e-mailtje te sturen (wmoloket@oostgelre.nl), of bezoek het gemeentehuis (Varsseveldseweg 2, 7131 BJ, Lichtenvoorde). U kunt ook terecht op www.oostgelre.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vergelijken van voertuigen verzamelen wij hier veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Kies voor een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens uw bezoek kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Zieuwent kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het kopen van de beste scootmobiel. In deze tabel zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Figulus WelzijnPolstraat 97121 DHAalten
Sensire l MedipointBeatrixpark 17101 BNWinterswijk
Figulus WelzijnTerborgseweg 37091 DPDinxperlo
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Zieuwent
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand doorzoekt u meerdere organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna bieden wij een opsomming met populaire merken + modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal Partner25 km6 km/u€ 2.605
Strider Mini 420 km6 km/u€ 1.999
Shoprider Cadiz 445 km15 km/u€ 2.500
Sterling Elite XS45 km12 km/u€ 7.318
Overzicht met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Zieuwent. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zieuwent) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer aanbieders geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder zorgen enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is ook essentieel. Vandaar adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenprofiel en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: tegen een lage prijs koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn veel online platformen zoals speurders.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Zieuwent worden onderwerpen behandeld alsregels in het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,20 per maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Zieuwent.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en tour door wijken zoals: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.

Plaats een reactie