Scootmobiel Harreveld

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Harreveld? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Middels deze speciale scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg helpt u bij het kiezen van het juiste model. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met handige tips en extra info over onderwerpen zoals Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), kosten, winkels in de buurt, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten liggen tussen de €850,00 tot wel €6.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals RvS van Seenus en EV-Tec.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen (juli 2021) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Oost Gelre (WMO) | Speciaalzaken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7135
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€13,75 – €23,08 per uur
Aantrekkelijk merkMolenaar AvantGarde Plus 4
Adviespunt in de buurtFigulus Welzijn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Harreveld

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn wensen?Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Harreveld. Doe dat bijvoorbeeld online via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel kost u rond de €930,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km koopt u al vanaf €2000,00.
 • Een robuust model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden vind u al vanaf €4350.

Onze kooptips juli 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Harreveld kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en is gemakkelijk op te bergen. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dat ervaart u wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt een stuk comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen verschillen nogal als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Op het moment dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Professionele modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een goede verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Harreveld en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte op welke zaken u moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kostprijzen hebben te maken met het merk, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een rollatorhouder & een kruk- en stokhouder. De goedkoopste scoots starten bij €475,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €6.300,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km8,5 km/u€650
Gemiddeld320 – 25 km11 km/u€1550
Comfortabel445 km17 – 18 km/u€4100
Elite470 km21 km/u€7.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Harreveld
scootmobiel-kopen-harreveld

Scootmobiel aanvragen gemeente Oost Gelre via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Oost Gelre. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Afsluitend komt de gemeente met een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Oost Gelre. Zowel telefonisch (0544378378), per mail (wmoloket@oostgelre.nl), of kom naar het gemeentehuis (Varsseveldseweg 2, 7131 BJ, Lichtenvoorde). Ga ook eens naar www.oostgelre.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Harreveld kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Figulus WelzijnPolstraat 97121 DHAalten
Sensire l MedipointBeatrixpark 17101 BNWinterswijk
Figulus WelzijnTerborgseweg 37091 DPDinxperlo
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Harreveld
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Dat hoeft geen probleem te zijn. Verschillende aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna doorzoekt u een aantal erkende merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Veel verkochte modellen
Hierna treft u een overzicht met veel verkochte modellen met daarbij details zoals actieradius, de max. snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar AvantGarde Plus 420 km7 km/u€ 2.390
Roma Reno 220 km6 km/u€ 1.250
Sterling Elite 2 Plus44 km15 km/u€ 4.684
Sterling Trophy 4W45 km12 km/u€ 5.350
Overzicht met populaire scoots juli 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Harreveld. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u echter voor een langere periode huren? Dan raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Harreveld) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kan u op uw gemak een bepaald type testen. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals speurders.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Harreveld komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,80 per maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Harreveld.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vind u het leuk om er uit te trekken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (waaronder provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.

Plaats een reactie