Scootmobiel Lievelde

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Lievelde? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze website kunt u aan de slag met nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, showrooms in de regio, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €650,00 tot zo’n €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 • In de omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Drive of Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Tarieven (juni 2021) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Oost Gelre (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7137
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€13,75 – €23,08 per uur
Aantrekkelijke scootmobielKymco Mini LS
Lokaal adviespuntFigulus Welzijn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Lievelde

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is een enorm assortiment met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn situatie? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Lievelde. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €920,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius begint zo rond de €2050,00.
 • Een stevige 4-wieler met veel comfort is er al vanaf €4900.

Advies van de specialist juni 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Onderstaand bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Lievelde kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen onderscheiden zich nogal op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of om lekker uit te waaien? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De premium scoots hebben een goede vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Boek een proefrit in Lievelde en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het kopen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen worden bepaald door het merk, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een extra lader + een mandje. De voordeligste voertuigen kunt u al vinden vanaf €525,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €5.700,00. In deze tabel bekijkt u de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km8,5 km/u€550
Prima325 km12 km/u€1150
Gevorderd435 km17 – 18 km/u€3600
Elite480 km21 km/u€7.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Lievelde
scootmobiel-kopen-lievelde

Scootmobiel aanvragen gemeente Oost Gelre via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u actief blijven in de maatschappij? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Oost Gelre. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Oost Gelre. Vragen? Dat kan telefonisch (0544378378), men kan een mailtje sturen (wmoloket@oostgelre.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Varsseveldseweg 2, 7131 BJ, Lichtenvoorde). U kunt ook terecht op www.oostgelre.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Gebruik maken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Op die manier krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Lievelde vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van leveranciers, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Figulus WelzijnPolstraat 97121 DHAalten
Sensire l MedipointBeatrixpark 17101 BNWinterswijk
Figulus WelzijnTerborgseweg 37091 DPDinxperlo
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Lievelde
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Erkende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Onderstaand ontdekt u een aantal bekende winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder verstrekken we een lijst met daarin veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Mini LS26 km6 km/u€ 1.305
Pride Quest20 km6 km/u€ 2.192
Pride Victory 4393145 km15 km/u€ 2.799
Afikim SE Porter45 km12 km/u€ 7.523
Tabel met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Lievelde. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Een alternatief is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Lievelde) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer aanbieders van scootmobielen bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een bepaald type testen. Het onderhoud van de scootmobiel is tegen noodzakelijk. Vandaar is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. We spreken dan over een goed APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. de remmen en het accuvermogen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobieldiscount.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Lievelde legt u de basis voor onder andere verkeersregels en praktische tips om veilig te rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,90 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Weet u het nog niet? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Lievelde.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.

Plaats een reactie