Scootmobiel Groenlo

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Groenlo? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische vervoersmiddel staat u weer midden in het leven en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina bekijkt u een compleet keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, de geschatte prijzen, een thuisdemo, de belangrijkste verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €500,00 en wel €6.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. RvS van Seenus of DKCity.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen (juni 2021) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Oost Gelre (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7141
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€13,75 – €23,08 per uur
Veel gekozen scootmobielStrider Midi 4
Adviespunt in de buurtFigulus Welzijn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Groenlo

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is een enorm assortiment met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn eisen en wensen? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Groenlo. Dit kan online middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €520,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €2450,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €4050.

Hulp bij uw keuze juni 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. Bijgaand achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Groenlo is zonder moeite mee te nemen in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Praktisch voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een langer actieradius. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt of als u een drempel overgaat. Een scoot met vier wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich enorm als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
In de situatie dat u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen verschaffen een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Groenlo en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten worden gevormd door de producent, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en optionele extra’s zoals een rollatorhouder of een stoelhoes. De gunstigste modellen beginnen bij €515,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €6.800,00. In de tabel hieronder staat de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner37 km 7,5 km/u€700
Prima325 km10 km/u€1200
Comfortabel435 km17 km/u€3200
Royaal480 km+20 km/u€9.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Groenlo
scootmobiel-kopen-groenlo

Scootmobiel aanvragen gemeente Oost Gelre via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Oost Gelre. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Daarna komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Oost Gelre. Hiervoor kunt u ook even bellen (0544378378), per mail (wmoloket@oostgelre.nl), of bezoek het gemeentehuis (Varsseveldseweg 2, 7131 BJ, Lichtenvoorde). Ga ook eens naar www.oostgelre.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit met advies op maat is dan de juiste oplossing. Tijdens uw bezoek kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Groenlo zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Figulus WelzijnPolstraat 97121 DHAalten
Sensire l MedipointBeatrixpark 17101 BNWinterswijk
Figulus WelzijnTerborgseweg 37091 DPDinxperlo
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Groenlo
Heeft u medische problemen en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Deskundige aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende lijst treft u een aantal bekende aanbieders die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk schetsen wij een tabel met een aantal populaire modellen met specifiek de actieradius, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Strider Midi 428 km6 km/u€ 2.999
Molenaar AvantGarde Plus 320 km7 km/u€ 2.190
Pride Victory 4393045 km15 km/u€ 2.850
Quingo Vitess 250 km12 km/u€ 6.250
Overzicht met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Groenlo. Dat doet men o.a. via speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval is het verstandig om een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Groenlo) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Uiteraard is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere aanbieders geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u rustig een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is niet iets om op te besparen. Hiervoor is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Men let daarbij met name op bandenspanning en accuspanning + conditie.

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn veel online platformen zoals scootmobielaanbod.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Groenlo komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en het juist bedienen van de scoot. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,40 p/maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is geschikt voor intensief gebruik. Heeft u nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Groenlo.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en gezellige lange tochten maken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (waaronder provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.

Plaats een reactie