Scootmobiel Apeldoorn

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Apeldoorn? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en neemt u weer zelf de regie in handen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze specialist biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze webpagina bekijkt u tips voor het kiezen van het juiste model en bruikbare informatie over zaken als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de gemiddelde kosten, de meest bekende aanbieders, de verschillende regels en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €700,00 en €5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Apeldoorn (https://www.apeldoorn.nl).
 • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Excel en Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Actuele kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Apeldoorn (WMO) | Regionale winkels | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7322
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,58 – €17,7 per uur
Veel gekozen scootmobielPride Go Go Sport 3W
AdviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Apeldoorn

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn eisen en wensen? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Apeldoorn. Veel info vind u online door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €690,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km schaft u al aan vanaf c.a. €2475,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €4900.

Keuzeadvies juli 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming bekijkt u een aantal belangrijke criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Apeldoorn neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in de bochten of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen kan harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De scoots verschillen aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan volstaan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar omliggende dorpen of naar het park? In die situaties kiest u voor een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen beschikken over een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Apeldoorn en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen worden bepaald door de fabrikant, de grootte van de accu, de topsnelheid en accessoires zoals een rollatorhouder + een scootmobieltas. De gunstigste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €515,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al gauw €7.800,00. In het onderstaande overzicht treft u de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig312 km6,5 km/u€550
Prima315 – 20 km11 km/u€1650
Goed435 km15 – 17 km/u€2900
Eerste klas485 km21 km/u€6.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Apeldoorn
scootmobiel-kopen-apeldoorn

Scootmobiel aanvragen gemeente Apeldoorn via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Apeldoorn. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Kort daarop vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Vervolgens zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Apeldoorn. Dit kan telefonisch (14055), men kan een mailtje sturen (gemeente@apeldoorn.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Marktplein 1, 7311 LG, Apeldoorn). Zie ook www.apeldoorn.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden vindt u op Scootzorg.nl uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard is een live ervaring ook belangrijk. Gebruik maken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunt u verschillende modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de buurt van Apeldoorn zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht zijn de adresgegevens te vinden van winkels, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgRegentesselaan 27316 ACApeldoorn
Sensire l MedipointRaadhuisstraat 17251 AAVorden
Fysiotherapiepraktijk De Boer & De JongeNijverheidsstraat 87213 DBGorssel
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Apeldoorn
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Meerdere leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Hieronder treft u populaire merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij vindt u een lijst met daarin modellen die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go Go Sport 3W14 km6 km/u€ 1.882
Pride Go Go Ultra X 3W13 km6 km/u€ 1.479
Practicomfort Hurricane45 km15 km/u€ 6.000
Shoprider Cordoba 455 km10 km/u€ 3.195
Tabel met populaire modellen juli 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Apeldoorn. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In die situatie raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Apeldoorn) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kan u gerust 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is cruciaal. Daarvoor is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere stoelverstelling en mechanisme en het accuvermogen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als zorgdiscounter.com waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel investeren in een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Apeldoorn komen thema’s aan bod als anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel tijdens momenten dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €4,40 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Apeldoorn.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (waaronder provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie