Scootmobiel Lochem

Wilt u een goede scootmobiel in Lochem? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen blijft u langer mobiel en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Op deze website leest u handige tips en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de geschatte prijzen, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €500,00 & €4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Lochem (https://www.lochem.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Shoprider en DKCity.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen (augustus 2022) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Lochem (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7241
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
PGB uurtarief€11 – €15,25 per uur
Populair merkMeyra Ortopedia Cityliner 306
Lokaal adviespuntFysiotherapiepraktijk De Boer & De Jonge

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Lochem

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn situatie? Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Lochem. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €870,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km begint zo rond de €2025,00.
 • Een stevige 4-wieler met veel comfort kost u rond de €4100.

Keuzeadvies augustus 2022

Loopt u tegen problemen op bij het vinden van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. In onderstaande opsomming bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Lochem kan gemakkelijk mee in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Praktisch voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen onderscheiden zich flink als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Snelheid
In de situatie dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Duurdere modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Lochem en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. het merk, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en optionele extra’s zoals achteruitkijkspiegels & een wikkeldeken. De eenvoudige opvouwbare modellen zijn verkrijgbaar vanaf €485,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al snel €7.300,00. In deze tabel treft u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km8,5 km/u€750
Gemiddeld315 km10 km/u€1400
Comfortabel435 km18 km/u€3400
Elite480 km+20 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Lochem
scootmobiel-kopen-lochem

Scootmobiel aanvragen gemeente Lochem via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere een rolstoeltaxi maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Lochem. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Daarna plannen ze een kort gesprek in om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Lochem. U kunt even bellen (0573289222), als per mail (info@lochem.nl), of bezoek het stadhuis (Hanzeweg 8, 7241 CR, Lochem). Ga ook eens naar www.lochem.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8-26 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken biedt in dat geval uitkomst. Zodoende kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving Lochem zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiotherapiepraktijk De Boer & De JongeNijverheidsstraat 87213 DBGorssel
Sensire l MedipointDen Elterweg 777207 AEZutphen
VegroBedrijvenweg 6a7161 AJNeede
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Lochem
Bent u slecht ter been en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende opsomming treft u de meest bekende bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna vindt u een tabel met bekende modellen en merken inclusief de actieradius, de snelheid van het model en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Meyra Ortopedia Cityliner 30614 km6 km/u€ 1.756
Strider Micro 4S13 km6 km/u€ 1.399
Practicomfort Cyclone 16-3W45 km15 km/u€ 6.000
Invacare Comet Heavy Duty50 km10 km/u€ 6.745
Tabel met populaire scoots augustus 2022

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Lochem. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Lochem) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Natuurlijk kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Een onderhoudsplan is ook erg belangrijk. Om die reden is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere claxon en geluidssignalen en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten koopt u een goede scooter met veel opties. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Lochem legt u de basis voor onder andere de regels op de weg en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,10 per maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Lochem.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie